Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 22 Ağustos 2014 - 10:18 Yorum: 0

Çanakkale'den örnek proje: "Gönül Elçileri"

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün başlattığı, Vali Ahmet Çınar öncülüğü ve desteğiyle yürütülen "Gönül Elçileri" projesi Türkiye'de örnek...

Çanakkale'den örnek proje: 'Gönül Elçileri'

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün başlattığı, Vali Ahmet Çınar öncülüğü ve desteğiyle yürütülen "Gönül Elçileri" projesi Türkiye'de örnek olarak gösteriliyor.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ın öncülüğünü yaptığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Koordinatörlüğünde başlatılan sosyal sorumluluk projesi olan "Gönül Elçileri" ile kentteki kamu kurum ve kuruluşların katılımıyla sürdürülüyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Müdürlüğü, Hüseyin Özcan Yetiştirme Yurdu, Hamiyet Feridun Sözen Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvası ve Hamiyet Feridun Sözen Huzur evinde korunma ve bakım altında bulunan çocuk, genç ve yaşlılara yönelik psikolojik ve sosyal güçlendirme, sosyal entegrasyon, hayata hazırlama ve olumlu davranış geliştirmeye yönelik sosyal faaliyetler gerçekleştiriyor.

Çınar, Aralık 2013'te Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlara kuruluş bakımında bulunan çocuk, genç ve yaşlılara yönelik kuruluşları içine alacak faaliyetler dizisi hazırlanması, iyileştirici geliştirici sosyal faaliyetler gerçekleştirmelerini istemişti.

İlgili müdürlük buna bağlı olarak faaliyet takvimi hazırlandı. Kuruluşlara birer haftalık zaman ayrılarak, kendilerine verilen takvim içerisinde sosyal faaliyetler gerçekleştirmeleri sağlandı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen faaliyetlerin her biri çocukların gelişimini destekleyecek, çocukları hayata hazırlayacak sosyal ve kişisel becerileri geliştirecek, çocuklar ve personelin tanışmasını, kaynaşmasını sağlayacak şekilde planlandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber