Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Haziran 2016 - 13:03 Yorum: 0

Çanakkale’ye Kültür Ve Sanat Merkezi Geliyor

Ünlü Keman virtüözü, akademisyen ve besteci Cihat Aşkın, baba ocağı Çanakkale'de ziyaretlerde bulundu.

Çanakkale’ye Kültür Ve Sanat Merkezi Geliyor

Ünlü Keman virtüözü, akademisyen ve besteci Cihat Aşkın, baba ocağı Çanakkale'de ziyaretlerde bulundu. Vali, Belediye Başkanı ve İl Kültür Müdürünü ziyaret eden Aşkın, Çanakkale'de uluslararası bir Kültür ve Sanat Merkezi kurulması için çalışma yaptığını söyledi.

Cihat Aşkın, avukat Ali Aşkın ile birlikte Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz'u ziyaret etti. "Türkiye'nin en idealist keman eğitimi projesi" olarak nitelediği bir eğitim projesi olan, 4-16 arasında, müzik öğrenimi görmekte olan çocuklardan oluşan "Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA)" adlı grup ve çalışmalarından bahseden Aşkın, Çanakkale'de de daha geniş kapsamlı bir proje gerçekleştirmek istediğini söyledi. Çanakkale'nin turizm, sanat ve dinamik insan potansiyelinin mutlaka dünya çapında değerlendirilmesi gerektiğine inandığını söyleyen Aşkın, önümüzdeki yıldan itibaren Çanakkale'yi Türkiye'nin uluslararası anlamda kültür ve sanat merkezlerinden biri yapma yolunda oldukça iddialı konuştu. Çanakkale'nin, İstanbul, İzmir ve Ankara'dan sonra Türkiye'nin 4. Büyük kültür ve sanat şehri olabileceğini söyleyen Aşkın, "Çanakkale'yi tarihi önemi nedeniyle herkes iyi biliyor. Ama bunun yanına bir de kültür sanat projelerini koymamız gerekiyor. Çanakkale'nin bu yönüyle diğer illere oranla büyük avantajı var. Bir Çanakkaleli olarak kentime bu şekilde hizmet etmek istiyorum" dedi.

Çanakkale'de faaliyet gösteren Meleğim kreşi de ziyaret eden Aşkın, çalışmalara bir önce başlanacağını, 1-2 ay içerisinde somut bir proje ortaya koyarak önümüzdeki Mayıs ayından itibaren de tamamlayabileceklerini söyledi.

Çanakkale’ye Kültür Ve Sanat Merkezi Geliyor

Çanakkale’ye Kültür Ve Sanat Merkezi Geliyor

Çanakkale’ye Kültür Ve Sanat Merkezi Geliyor

Çanakkale’ye Kültür Ve Sanat Merkezi Geliyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber