Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:50 TCMB: “Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırılmıştır”00:46 Akaryakıt istasyonunda faciadan dönüldü: Kaza yapan otomobil pompa önünde t...00:45 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldı...00:42 Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler00:36 İş yerinde bacağından silahla vuruldu00:28 Kaza ihbarında bulundukları polislere sürpriz yaptılar00:22 Otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı00:21 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri töreni yapıldı00:19 Böyle kaza görülmedi: İnşaat çukuruna devrilen araç kamyonun kasasına girdi00:19 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak kaldırılmaya başlandı00:10 Devler Ligi’nde finalin adı: Real Madrid - Borussia Dortmund23:48 Kuzey Makedonya’nın yeni cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova oldu23:46 Konya’da üç tekerlekli bisiklet otomobille çarpıştı: 1 yaralı23:45 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Küba’nın bağımsızlık mücadelesinin öncüsü Jose Mart...23:44 Kayıp yaşlı kadın 300 metrelik uçurumda ölü bulundu23:39 Adana’da otomobil bisikletli yaşlı adama çarpıp kaçtı: 1 ölü23:38 Uğurcan Çakır: "İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz...23:37 Sobadan çıkan yangın iki evi küle çevirdi23:34 Tolunay Kafkas: “Trabzonspor haklı bir galibiyet aldı”23:29 Abdullah Avcı: “Kupayı 10. kez müzemize götürmek istiyoruz”
Yerel 10 Mart 2015 - 12:58 Yorum: 0

Çanakkale'ye yönelik yatırımlar

AK Parti Çanakkale Milletvekili Kaşdemir: "AK Parti iktidarlarımız döneminde bugüne kadar hangi projeye başlamışsak yarım bırakmadık, ne söz vermişsek yerine getirdik"

Çanakkale'ye yönelik yatırımlar

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, iktidarları döneminde hangi projeye başladılarsa yarım bırakmadıklarını, verdikleri sözlerini yerine getirdiklerini bildirdi.

Kaşdemir, yazılı açıklamasında, hükümetleri döneminde en çok önem verdikleri ve başarıya ulaştıkları konulardan birisinin de Devlet Su İşleri (DSİ) yatırımları olduğunu, Çanakkale'nin bu yatırımlardan oldukça önemli pay aldığını, tarımsal üretimin can damarı olan su ile toprağın buluşturulmasının çiftçiler için önem arz ettiğini belirtti.

Çanakkale'de, 2002-2014 yıllarında yapılan yatırımlarla 414 bin 800 dekarlık tarımsal arazinin suyla buluşturulduğuna işaret eden Kaşdemir, "Bizler bu yatırımları medeniyet yolculuğumuzun en önemli unsuru gördük ve görmeye devam edeceğiz. İnsanoğlunun en önemli yaşam kaynağı olan ve toprağa can veren su kaynaklarının, etkin ve verimli bir şekilde geliştirilmesi, korunması ve yönetilmesiyle, yeni Türkiye yolunda bu konuda dünya lideri olmak amacıyla çalışmaktayız" görüşünü aktardı.

Kaşdemir, can ve mal güvenliğinin sağlanması anlamında taşkınla mücadelede de önemli mesafeler katettiklerini, inşa edilen 23 taşkın koruma tesisiyle, 2 ilçe, 11 köy ve 13 mahallenin taşkınlardan korunmaya başlandığını ifade ederek, şu bilgileri paylaştı:

"Bayramiç ve Ezine halkının beklemiş olduğu ıslah projeleri hayata geçiyor. Bu projeler bittiğinde Ezine ve Bayramiç'in çehresi değişecek, daha güzel bir kent kimliği kazanacak. Biga ve Çan Kocabaş Çayı Islahı Projesi 2015 yılında aldığı yeni bütçeyle devam edecek. 2015 yılında iki projeye ayrılan ödenekle Çan ayağında sona geldik. Bu yıl içinde Çan ıslahını bitiriyoruz. Biga'ya da tüm hızıyla devam ediyoruz. İki ilçemizde bu projelerle bambaşka bir görünüme kavuşacaklar. AK Parti iktidarlarımız döneminde bugüne kadar hangi projeye başlamışsak yarım bırakmadık, ne söz vermişsek yerine getirdik. Bizim en önemli özelliklerimizden biri budur. Asla yapamayacağımız, yapmayacağımız bir şeyi söylemedik. Ne söylediysek gerçekleştirdik, çok şükür. Tabii ki milletimizin duaları ve desteği bu yolda en büyük gücümüz oldu. DSİ Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan 2015 yılı yatırım programına 10 taşkın koruma, 3 gölet ve sulamaları yapımı, 6 gölet ve sulamaları proje yapımı işi alındı."

AK Parti iktidarları döneminde bir kültür haline dönüşen, başlanılan işlerin hızlıca bitirilmesi, yapılmayacak işlere hiç başlanmaması prensibi gereği, bu yıl ilk adımlarını atacakları projelerin en hızlı şekilde tamamlanıp, Çanakkalelilerin hizmetine sunulacağına işaret eden Kaşdemir, şunları kaydetti:

"2015 yılı yatırım programında yeni başlayacak ve devam eden projelere başlangıç ödeneği olarak yaklaşık 67 milyon lira ayrılmıştır. Eserlerimizle memleketimize faydalı olmaya, çalışmalarımızla halkımızın gönüllerine girmeye devam edeceğiz. Milletimizle birlikte, ülkemizin ve memleketimizin geleceğine büyük imzalar atmaya kararlıyız. Eser siyaseti, hizmet siyaseti yapmaya devam edeceğiz. Hem çalışacağız, hem milletimizin gönlündeki yerimizi sağlamlaştıracağız. Bu süreçte bizlere destek olan başta sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Orman ve Su İşleri Bakanımıza, DSİ Genel Müdürlüğü ve DSİ Bölge Müdürlüğü çalışanlarımıza teşekkür ediyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber