Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Eylül 2016 - 18:08 Yorum: 0

Canik’te “15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi"

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından Canik Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi" düzenlendi.

Canik’te “15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi'

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından Canik Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi" düzenlendi.

AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşların katıldığı serginin açılışında konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 15 Temmuz'un canlı tutulması ve FETÖ/PDY terör örgütüyle iş tutanların mutlaka hukukun önüne çıkarılması gerektiğini söyledi.

Konuşmasında "Hiç kimse gündemi sulandırmasın. 15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız" diyen başkan Genç, "15 Temmuz meselesini canlı ve diri tutmamız lazım. Canlı ve diri tuttuğumuz sürece milletimize ve şehitlerimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz. 17-25 Aralık'tan itibaren mücadelemizi başlattık. 241 şehidimiz var. Şehitlerimiz arasında 16-17 yaşlarında gençlerimiz var. Şehitlerimize karşı borcumuzu, vatanımıza, milletimize karşı sorumluluğumuzu getirmemiz lazım. Bizim sorumluluğumuz Samsun. Buradaki sorunları biz birlikte çözmek sorundayız" dedi.

FETÖ/PDY terör örgütüyle iş tutanların mutlaka hukukun önüne çıkarılması gerektiğini ifade eden Başkan Genç, "Hala bu şehirde ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Bu gücü, bu himayeyi kimden alıyorlar? Bu alçakları hangi alçaklar koruyor? Haini korumak hainliktir ve alçaklıktır. Bunların hepsini tek tek hukukun önüne getirmek zorundayız. Herkes elini hukukun üzerinden çeksin. Savcılara, hakimlere, emniyete bu işi bırakmak zorundayız. Bu işi baştan ayağa doğru temizlemek zorundayız. Bu yapıyı yavrularımız için, bayrağımız, milletimiz, ülkemiz için temizlemek zorundayız. Kimse bu hainleri koruma altına almasın, yan yana fotoğraf vermesin. Biz bunları 2013 yılında sokak sokak, ev ev anlattığımızda herkes bizimle dalga geçmişti. O gün bize "Ağzından FETÖ'yü düşürmüyor" diyorlardı. Bugün haklılığımız ortada" diye konuştu.

FETÖ/PDY terör örgütü ile mücadelelerinin 15 Temmuz öncesine dayandığını ve 17-25 Aralık'tan itibaren yoğunlaştığını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bu hainlerle 2013 yılından beri yoğun bir mücadele içerisindeyiz. Sesimiz bu hainlere karşı her zaman olabildiğince gür çıkmıştır, bundan sonra da gür çıkmaya devam edecektir. 15 Temmuz ve Sonrası konulu konferansımız da bu mücadelemizin bir parçasıdır. Bu konferansımızda halkımıza hain terör örgütünün iç yüzünü, hedeflerini, 15 Temmuz gecesinin amaçlarını anlatacağız" ifadelerini kullandı.

Belediye olarak görevlerinin sadece yol, kaldırım, bina yapmak olmadığına işaret eden Başkan Osman Genç, şunları söyledi: "Ülkemizin içinde bulunduğu durum nedeniyle üzerimizde sorumluluk hissediyoruz. Hiç kimsenin sesi çıkmasa dahi, biz inandığımız bu davada milletimize ve ülkemize kastedenlerle mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Amacımız, bu terör örgütüne karşı halkımızı bilinçlendirmek ve ülkemiz bu hainlerden arınana kadar normalleşmenin önüne geçmek."

AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler de, "15 Temmuz darbe girişimi akşamında bu halk canını, malını, her şeyini ortaya koyarak destan yazmıştır. Yalnız bu FETÖ terör örgütüne karşı devletin açmış olduğu temizlik harekatı maalesef yüzde 10'ları bile bulmamıştır. Çünkü burada sergilerden ziyade bizim en büyük amacımız, bu yapıyla ufak, büyük bağlantısı ve ilişkisi olanların hepsini deşifre etmemiz olmalıdır. Hainleri gerekli mercilere şikayet etmek lazım. Bu şehirde, bu ülkede yaşamak herkesin hakkı ise, herkes bunlarla ilgili de sorumluluk sahibidir. "Aman bana ne?" deme şansımız yoktur. Bu sergi hafızalarımızı tazelemesi açısından önemlidir, ama resimlerden ziyade icraat yapılmasını bekliyorum" dedi.

15 Temmuz ve sonrası konferansına davet

Öte yandan, daha önce "Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa Konferanslar Serisi" düzenleyen Canik Belediyesi, şimdi de "15 Temmuz ve Sonrası" konferansı ile hain darbe girişiminin amaçlarını ve sonuçlarını vatandaşlara anlatacak. İlki 10 Eylül Cumartesi günü saat 19.00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek konferansta AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk 15 Temmuz gecesini ve sonrasını anlatacak. Başkan Osman Genç, tüm Samsun halkını Milletvekili Külünk'ün vereceği 15 Temmuz ve Sonrası konulu konferansa davet etti.

Canik’te “15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi"

Canik’te “15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi"

Canik’te “15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi"

Canik’te “15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber