Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Nisan 2018 - 12:18 Yorum: 0

Çankaya Belediyesi kursları engellilerin yaşamını renklendiriyor

Çankaya Belediyesi Emek Çankaya Evi takı tasarım ve İngilizce kursları, özel kursiyerlerinden İnci Çelebi'nin yaşamını renklendiriyor.

Çankaya Belediyesi kursları engellilerin yaşamını renklendiriyor

Çankaya Belediyesi Emek Çankaya Evi takı tasarım ve İngilizce kursları, özel kursiyerlerinden İnci Çelebi'nin yaşamını renklendiriyor. 44 yaşındaki fiziksel engelli İnci Çelebi'nin en büyük desteği olan annesi Gülçin Çelebi, "O bizim sancımız değil, incimiz" dedi.

Çankaya Belediyesi Emek Çankaya Evi kursları, özel kursiyerlerinden İnci Çelebi'nin hayatına renk katıyor. Takı tasarım kursuna giden İnci, en çok mavi rengi sevdiğini belirterek, yıl sonu yapılacak serginin heyecanını şimdiden yaşıyor. Yaptığı kolyeleri, bileklikleri hediye etmenin kendisini mutlu ettiğini dile getiren İnci, aynı zamanda İngilizce kursuna da gidiyor.

44 yaşındaki İnci'nin en büyük desteği ise annesi. İnci'nin kendilerine hayatı sevmeyi öğrettiğini söyleyen Gülçin Çelebi, İnci'nin temel motor hareketlerinin gelişimi için özellikle takı tasarım kursunu tercih ettiklerini belirtti. Çankaya Evi'ne ilk kez geldiklerini ve iki yıldır gelmedikleri için pişmanlık duyduklarını dile getiren Gülçin Çelebi, engelli kızının yaşamındaki anlamı şöyle özetledi:

"İstiridyenin kabuklarının arasından giren kum tanesinin inciye dönüştüğü sancılı süreç gibi bizim İnci'yle hayatımız. O bizim sancımız değil İnci'miz. Engelli bireyleri eve hapsetmenin dünyanın en büyük vicdan azabı olduğunu düşünüyorum. 44 yıldır engelli annesiyim. İnci önceleri hiç yürüyemiyordu, 6 yıl boyunca onu sırtımda taşıdım. Bu çocukların sadece güler yüze, tatlı dile ihtiyaçları var. Onlar için en önemli şey ilgi ve sevgi. İnci bizim evimizin mutluluğu, bize güzelliği, iyi insan olmayı, herkese pozitif bakmayı öğretti."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber