Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Ekim 2017 - 12:33 Yorum: 0

Çankaya Evlerinde eğitim başladı

Çankaya Belediyesinin ücretsiz olarak kişisel gelişim ve meslek edindirme eğitimleri verdiği Çankaya Evlerinde yeni dönem başladı.

Çankaya Evlerinde eğitim başladı

Çankaya Belediyesinin ücretsiz olarak kişisel gelişim ve meslek edindirme eğitimleri verdiği Çankaya Evlerinde yeni dönem başladı. 2017-2018 eğitim yılında 15 bin 395 Çankayalı çeşitli kurslarda eğitim görecek.

21'inci yüzyılın "halk evleri" olarak hizmet veren Çankaya Evleri'nde yeni dönemde 15 bin 395 kişi çeşitli kurslarda eğitim görecek. Her yaş grubundan vatandaşın hizmet alabileceği Çankaya Evleri'nde eğitimler başladı. Halk Eğitim Merkezlerinden gelen eğitmenlerin yabancı dil derslerinden diksiyon derslerine, makyaj teknik eğitiminden enstrüman çalmaya kadar geniş bir yelpazede eğitim verdiği "Çankaya Evi" kurslarını bitirenler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika da alacak. Yaşlıların, Çankaya Evi bünyesinde bulunan "Baharevi'nde sosyalleşebildiği, çocukların "Oyun Evi'nde eğitmenler eşliğinde zaman geçirebildiği, dileyen üniversite öğrencilerinin ilgi alanlarına göre eğitim alabileceği Çankaya Evleri'nde bilgisayarlı muhasebe, grafik tasarımı gibi meslek edindirmeye yönelik dersler de yer alıyor.

"93 kurs çeşidi"

Çankaya Evlerinde, kursların yanı sıra tüketici haklarından kanser erken teşhisine, ev kazalarından ilk yardıma, genel sağlık seminerlerinden kış aylarında yaşanan soğuk algınlığı, bahar aylarında yaşanan alerji konularına kadar pek çok alanda eğitim ve seminer de düzenleniyor. Çankayalılara ücretsiz olarak kişisel gelişim ve meslek edindirme kurslarının verildiği, 7'den 70'e her yaş grubundan vatandaşın keyifle vakit geçirdiği 24 Çankaya Evi, yeni sezonda da yenilenen kurs programları ile dolu dolu bir yıl geçirecek.

Çankaya Evlerinden bir önceki eğitim döneminde 14 bin 555 yetişkin, 5 bin 683 çocuk olmak üzere toplam 20 bin 238 kişi yararlandı. Çankaya Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri tarafından verilen dersler, bu yıl da mahalleliden gelen talepler doğrultusunda belirlendi. Yabancı dilde; İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça, kişisel gelişimde; diksiyon, anne-çocuk eğitimi, işaret dili, hobide; yağlı boya, bağlama, ud, gitar, karakalem, meslek edindirmede; bilgisayar, 10 parmak klavye, sahne makyajı gibi birbirinden farklı 93 kurs çeşidi ile hizmet veren Çankaya Evleri, vatandaşların sosyalleşmesine olanak sağlıyor.

"Çok yakında dört yeni Çankaya Evi"

Oran'dan Cebeci'ye, Türkkonut'tan Bademlidere'ye 22 farklı semtte bulunan Çankaya Evlerine yenilerini de eklemeye devam eden Çankaya Belediyesi, Esat Çankaya Evi ve Yüzüncü Yıl Çankaya Evlerini ise Kasım ayı içerisinde açacak. Belediye, 2018 yılının ilk aylarında da Oran ve Birlik Çankaya Evlerini hizmete açacak. Böylece bu dönem Çankaya Evlerinin sayısı 28'e ulaşmış olacak.

Çankaya Evlerinde eğitim başladı

Çankaya Evlerinde eğitim başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber