Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Ekim 2016 - 15:28 Yorum: 0

Çankaya Evleri’ne bir yenisi eklendi

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Mustafa Kemal'in cumhuriyetçi anlayışının yerel ocakları olan halkevlerini yaşatmaya devam edeceğiz. Çankaya...

Çankaya Evleri’ne bir yenisi eklendi

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Mustafa Kemal'in cumhuriyetçi anlayışının yerel ocakları olan halkevlerini yaşatmaya devam edeceğiz. Çankaya Evleri'mizin her biri, karanlığa karşı birer meşaledir" dedi.

Çankaya Belediyesi hobiden meslek edindirmeye kadar pek çok kursun verildiği 22 Çankaya Evi'ne bir yenisini ekledi. Bayraktar Mahallesi'nde yer alan Bayraktar Çankaya Evi'nin açılış törenine CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, CHP Büyükşehir Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, CHP Ankara İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcıları ve muhtarların yanı sıra semt sakinleri katıldı.

Törende konuşma yapan Taşdelen, Çankaya Evleri'nin günümüz halkevleri olduğunu vurgulayarak, "Mustafa Kemal'in aydınlanmacı, cumhuriyetçi anlayışının yerel ocakları olan halkevlerini yaşatmaya devam edeceğiz. Çankaya Evleri'mizin her biri karanlığa karşı aydınlık ve özgürlük meşalesidir" ifadesini kullandı.

Taşdelen, Çankaya Evleri'nde kadınların, gençlerin, çocukların ve emeklilerin ayrı ayrı yararlanabileceği kurslar olduğunu belirterek, "Çeşitli konularda düzenlenen seminerler, hobi ya da meslek kursları, oyun odaları ve etüt merkezlerimizle hizmetinizdeyiz. Girişte yer alan 300 metrekarelik çok amaçlı salonu da site yönetimi toplantısından, sünnet düğününe kadar geniş bir yelpazede kullanabilirsiniz. Çünkü burası sizin eviniz" diye konuştu.

3 ay içinde 27 temel atma töreni ve açılış daha gerçekleştireceklerini belirten Taşdelen, seçimlerde söz verdikleri gibi çalışmaya devam ettiklerini vurguladı.

Bayraktar Mahallesi Muhtarı Barış Cömert ise yaklaşık 20 yıldır semtlerinde böyle bir yerin olması için çaba harcadıklarını belirterek, "Çocuklarımızdan yaşlılarımıza tüm mahallelinin ilgi alanına göre kurslar alabileceği, güven içinde zaman geçireceği bir yere kavuşmalarından çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Tören, kurdela kesiminin ardından Çankaya Evi'nin hizmete açılmasıyla sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber