Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Eylül 2016 - 11:38 Yorum: 0

Çankaya Kurban Bayramı’na hazır

Çankaya Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi Mühye Köyü kurban satış alanındaki tüm hazırlıklarını tamamladı.

Çankaya Kurban Bayramı’na hazır

Çankaya Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi Mühye Köyü kurban satış alanındaki tüm hazırlıklarını tamamladı.

Çankaya Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, Mühye Köyü kurban satış ve kesim alanındaki hazırlıklarını tamamladı. Belediye, temizlikten ilaçlamaya, güvenlikten ulaşıma dek gerekli olan tüm ayrıntıları düzenledi. Çankaya Belediyesinin 160 çadır kapasiteli alanında gün içinde 300 kurban kesimi yapılabilecek. Belediyenin gerekli her biriminden personelin görev alacağı alanda 108 zabıta ekibi bulunacak. Ayrıca 5 bin araçlık otoparkı ile de Çankaya Belediyesi'nin kurban kesim alanı vatandaşların ulaşımı için de rahatlık sağlayacak.

Kurbanlık almaya gelen vatandaşa her türlü hizmetin sunulduğu noktada Çankaya Belediyesi veterinerleri tarafından dişi hayvanlarda gebelik teşhisi alanda yapılıyor. Özel ultrasonografi cihazı ile gerçekleştirilen muayene ücretsiz olarak yapılıyor. Hem satış hem kesim alanını barındıran noktada, havalı calaska sistemi mevcut. Dini ritüellere uygun ve hijyenik bir şekilde vatandaşa ibadetini yapma alanı sağlayan alanda gün içerisinde 300 kesim yapılabilecek. Belgesiz, küpesiz, iki yaşından küçük hayvanın bulunmadığı alanda 5 bin araçlık da otopark mevcut.

Yakalama ekibi hizmet verecek

Çankaya Belediyesi'nin bu yıl kurduğu silahlı yakalama timi de hayvanların kaçma olasılığının önüne geçecek. Veteriner İşleri Müdürlüğü çalışanlarından oluşan 12 kişilik ekip, lazer işaretlemeli, son teknoloji, 50 metre mesafede etkili havalı tabanca ve tüfekle hayvanların canını yakmadan yakalayabilecekler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber