Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 12:53 Yorum: 0

Çankaya Öykü’yü Ağırlıyor

Çankaya Belediyesi, Ankara Üniversitesi ve Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği işbirliğiyle bu yıl 16.'sı düzenlenen Uluslararası Ankara Öykü...

Çankaya Öykü’yü Ağırlıyor

Çankaya Belediyesi, Ankara Üniversitesi ve Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği işbirliğiyle bu yıl 16.'sı düzenlenen Uluslararası Ankara Öykü Günleri başladı.

Ankara'nın kültür sanat hayatına değer katacak her etkinliğe ve projeye destek veren Çankaya Belediyesi, 16 yıl önce Başkentten doğup uluslararası sulara açılan Uluslararası Ankara Öykü Günleri'nin en büyük destekçisi olmaya devam ediyor. Çankaya Belediyesi, Ankara Üniversitesi ve Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği işbirliğiyle düzenlenen 16. Uluslararası Ankara Öykü Günleri'nin açılışı, onur konuğu Buket Uzuner'in de katılımıyla Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 50. Yıl Salonu'nda gerçekleştirildi. AÜ Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya ve Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği Başkanı Özcan Karabulut'un da katıldığı tören, piyanist Berrak Elif Tosun ve soprano Demet Gürhan'ın verdiği mini konserle açıldı.

Öykü Günleri'nin Mayıs 1997'de başladığını hatırlatan Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği Başkanı Özcan Karabulut, geride kalan 16 yılda gerek çıkartılan öykü dergileri, gerekse 14 Şubat Dünya Öykü Günü, 21 Aralık En Kısa Gün En Kısa Öykü gibi kurumsallaşmış etkinliklerle Başkent ve öykü arasında önemli bir bağ kurulduğunu söyledi. Karabulut, "Minik bir adımla yerelden başlayan serüvenimiz dünyaya açıldı. Emeği geçen, destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış töreninde konuşan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, Çankaya Belediyesi olarak öykü günlerine can suyu vermekten, Çankayalı öyküseverlerin beklentilerini karşılamaktan ve Kırmızı Sandalye gibi etkinliklerle yeni öykücülerin önünü açmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de edebiyatın kuşakları bir araya getiren bir köprü olduğunu söyleyerek, "Öyküler hepimizin hayali, umudu, planı. Sığındığımız birer değer, zenginliğimiz ve biz Ankara Üniversitesi olarak, sanatın her alanına destek veren; üniversite, sivil toplum ve yerel yönetim işbirliğine inanan bir kurum olarak Öykü Günleri'nin daimi destekçisi olmaktan mutluyuz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından edebiyat eleştirmeni Çiğdem Ülker ve Finlandiyalı gazeteci-yazar Harriet Maria-Pia Ingström, Buket Uzuner'in edebiyatı ve yazarlık serüveni üzerine kısa birer konuşma yaptı.

Bu yılki Öykü Günleri'nde Onur Ödülü'ne layık görülen Buket Uzuner'e ödülünü Nafiz Kaya, Prof. Dr. Erkan İbiş ve Özcan Karabulut birlikte takdim etti. Açılış etkinliği Devlet Tiyatrosu sanatçısı Dilara Keyf Günüç'ün Buket Uzuner'in "Güneş Yiyen Çingene" adlı öyküsünü canlandırması ve kokteylle sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber