Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 28 Ağustos 2014 - 18:15 Yorum: 0

Çankaya'da devir-teslim

12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'ndeki törenle görevi 11. Cumhurbaşkanı Gül'den devralıyor.

Çankaya'da devir-teslim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından resmi törenle karşılandı.

Erdoğan, Anıtkabir ziyaretinin ardından Başbakanlık Resmi Konutu'na geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süre Resmi Konut'ta kaldıktan sonra Çankaya Köşkü'ne hareket etti. Erdoğan'a bu sırada Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen eşlik etti. 

Cumhurbaşkanlığı'nın 1. No'lu kapısında, tarihteki 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve Türk bayrağı taşıyan atlı birlik tarafından karşılanan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın bulunduğu makam aracı, atlı birlik eşliğinde tören alanına geldi.

Erdoğan ve eşi, tören alanında 11. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi tarafından karşılandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören kıtasını 'Merhaba asker, nasılsınız' diyerek selamladı. 'Sağol' karşılığını alan Erdoğan, 'Sizler de sağolun' dedi.

Tören sırasında, Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül de eşlik etti. 

Büyük Şeref kapısının önünde Cumhurbaşkanları ve eşleri basın mensuplarına poz verdi.

Bu arada, 11. Cumhurbaşkanı Gül, devir teslim törenine katılmak üzere Çankaya Köşkü'ne gelen devlet başkanlarını da Şeref Kapısı'nda karşıladı. 

Notlar

Ellerinde Türk bayraklarıyla Köşk'ün önünde toplanan vatandaşlar, 'Çankaya seninle daha güzel usta' yazılı pankart açtı. 

'Büyük Başkan, Recep Tayyip Erdoğan' şeklinde tezahüratta bulunan vatandaşlar, Erdoğan'a Resmi Konut'tan Çankaya Köşkü'ne gidişinde sevgi gösterisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da vatandaşlara el sallayarak karşılık verdi.

Köşk'ün girişinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber