Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:02 Bıçakla yaralama şüphelisi tutuklandı17:02 Uyuşturucu ticaretinden tutuklandı17:00 Samsun’da çiftçilere tohum ve süt sağım makinesi dağıtıldı17:00 Ali Koç: "Trabzon Emniyeti, maça polis tahsis etmiyorsa ve tahsis ettiği po...16:59 Ali Koç: "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş. Onların menfaatleri açısında...16:56 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Mart ayı tutarları ile öğrenim y...16:54 BBP, Kütahya’da AK Parti’nin adayı Kamil Saraçoğlu’nu destekleyecek16:49 ’Sütten Peynire Dönüşüm’ adlı söyleşi16:49 Ali Koç: "Yarın Samandıra’da teknik kadromuz ve oyuncularımızla konuşacağız...16:48 Ali Koç: "Trabzonspor maçı, kesinlikle burada toplanmamızın ya da 2 Nisan’d...16:47 Bozbey: “Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok”16:47 Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: "İki tane ekstrem var; Biri hiçbir şey y...16:45 Kazada yaralanan alkollü engelli sürücü sağlık personellerine zorluk çıkart...16:43 Tusk: “Avrupa savaş öncesi döneme girdi”16:40 Tepebaşı’nda bir ilki başaran süt çiftliğine ’Avrupa Birliği Onaylı Süt Çif...16:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 bin 100 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük...16:38 Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu16:37 Otomobil yoldan çıktı, 1’i ağır 2 kişi yaralandı16:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizin son 21 yılı yatırımlar açısından Cumhuriy...16:36 Çöl Tozları Bandırma’yı kapladı
Sami Er
Yerel 30 Ağustos 2016 - 15:03 Yorum: 0

Çankaya’dan üniversite öğrencilerine tam destek

Çankaya Belediyesi, Ankara'da öğrenim gören üniversite öğrencilerine desteğini esirgemiyor.

Çankaya’dan üniversite öğrencilerine tam destek

Çankaya Belediyesi, Ankara'da öğrenim gören üniversite öğrencilerine desteğini esirgemiyor. Çankaya'nın Filizleri Projesi ile öğrencilere ayda 300 TL burs imkanı sunan belediye, ÇAYED aracılığıyla ev eşyası desteği verirken, mesleki gelişimleri için staj fırsatı da sunuyor. Belediye, TED Üniversitesi işbirliği ile yapımına devam edilen öğrenci yurdu ile de öğrencilerin barınma sorununu gidermeye yönelik çalışma yürütüyor.

Çankaya Belediyesi, Türkiye'nin geleceğinin mimarları olarak gördüğü üniversite öğrencilerinin, eğitim ve öğrencileri sırasında sıkıntı yaşamamaları için her desteği veriyor. Çankaya'nın Filizleri Projesi ile gönüllü apartman, site, AVM yönetimleri ve işyerleri ile öğrenciler arasında dayanışma köprüsü kuran belediye, şu an için 137 öğrencinin ayda 300 TL burs almasını sağlıyor; öğrencilere, belediye çalışanları da burs desteği veriyor.

Burs fırsatı devam ediyor

Burs projesinden yararlanmak isteyen üniversite öğrencileri 1 Eylül-28 Ekim tarihleri arasında, Çankaya Belediyesi'ne başvurabilecekler. "Çankaya'nın Filizleri Projesi"ne katılarak burs vermek isteyenlerin Çankaya Belediyesi ile irtibata geçmeleri gerekiyor. Vatandaşlar, belediyenin Mithatpaşa Caddesi 52 numarada bulunan Çankaya Halk Sağlığı Merkezi adresinden ve 0850 455 02 65 numaralı telefondan bilgi alabiliyor.

Ayrıca, belediyenin internet sitesinden burs verilecek öğrencilerde aranan şartlar ile apartman ve site sakinlerinin projeye nasıl katkı vereceklerine ilişkin bilgilere de ulaşılabiliyor.

Başvurular, 1 Eylül-28 Ekim tarihleri arasında hafta içi 08.00-17.00 mesai saatleri içerisinde alınacak.

İstenen belgelere http://www.cankaya.bel.tr/pages/3071/Cankayanin-Filizleri-Projesi/ linkinden ulaşılabilir.

Ev eşyaları ÇAYED'den

Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED) Yarım Elma da, vatandaşların kullanmadığı ev eşyalarını mağazasında depolayarak, üniversite öğrencilerinin ihtiyacı olan ev eşyalarını seçerek almalarına imkan tanıyor. Başvuruda bulunan vatandaşların kullanmadıkları eşyalarını evlerinden alan ÇAYED Yarım Elma ekipleri, daha çok öğrenciye destek vermek için vatandaşların kendilerine ulaşabileceğini söylüyor. ÇAYED Yarım Elma'ya ev eşyasını bağışlamak isteyen vatandaşlar, 474 00 10 numaralı telefondan iletişime geçebilirler.

Belediye bünyesinde çeşitli birimlerde staj görme imkanı da bulan öğrenciler, mesleki çalışma hayatına başlamadan önce birçok deneyim kazanıyor. Belediye çalışanlarının da özel olarak ilgilendiği stajyer öğrenciler, mesleki olarak kendilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapabiliyor, projelerini uygulama imkanı buluyorlar. Çankaya Belediyesi, barınma sorunu yaşayan öğrenciler için yurt imkanı da sunacak. Mustafa Kemal Mahallesi'nde inşa edilen ve Eylül ayında açılacak öğrenci yurdu sayesinde öğrencilere bir kapı daha açılmış olacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber