Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Ekim 2016 - 13:48 Yorum: 0

Çankayalı muhtarlar Antalya’da toplandı

Çankaya Belediyesi Muhtarlık İşleri ve Sivil Toplum Kuruluşları Müdürlüğü'nün ikincisini düzenlediği eğitim ve bilgilendirme semineri Antalya'da gerçekleşti.

Çankayalı muhtarlar Antalya’da toplandı

Çankaya Belediyesi Muhtarlık İşleri ve Sivil Toplum Kuruluşları Müdürlüğü'nün ikincisini düzenlediği eğitim ve bilgilendirme semineri Antalya'da gerçekleşti.

Çankaya Belediyesinin ilçede görev yapan muhtarlarla daha güçlü iletişim kurabilmeleri amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği eğitim ve bilgilendirme semineri Antalya'da Nashira Otel Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in yanı sıra CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve muhtarların katılımıyla gerçekleşen toplantıda, başkan yardımcıları sorumlu oldukları müdürlükler ile ilgili kısa sunumlar gerçekleştirdi.

"İlçe olarak sonuna kadar başkanımızın yanındayız"

Çankaya Belediyesi ile geçtiğimiz 2,5 yılda koordineli bir çalışma yürüttüklerini belirten CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, "Bizler, Cumhuriyet'in kalbi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilçesi Çankaya'nın, daha güzel günlere adım atması için sevgili başkanla bir yola çıktık. İçinde bulunduğum Çankaya Belediyesi ekip ruhunu hayata geçirdi. Belediyemizin başarılı olduğu işleri hem Çankaya'ya hem Türkiye'ye anlatmak bizlerin görevi, ben başka şehirlere gittiğimde bana Çankaya Belediyesinin başarılarından söz ediyorlar. Ben bunları duyduğumda gururlanıyorum. Bizlerin arasında çok büyük bir uyum söz konusu ve bu uyumu sonuna kadar götürmek de bizlerin çabalarıyla mümkün olacaktır. Biz Kasım ayına geldiğimizde oyumuzu artırdık bu da belediyemizin çalışmalarında ne kadar başarılı olduğunun kanıtıdır. Bizlerin yürekli bir belediye başkanı var ve biz Çankaya ilçesi olarak kendisinin sonuna kadar arkasında olacağız" diye konuştu.

İkincisini düzenledikleri bilgilendirme toplantısında muhtarları "hoş geldiniz" diyerek selamlayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Göreve geldiğimizden bu yana tam katılımcı bir yönetim anlayışıyla hareket ettik, öyle çalıştık ve öyle de devam edeceğiz. Burada bizim en büyük yoldaşımız siz sevgili muhtarlarımız. Bu sevgi bağını da gerçekten kurduğumuzu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Başarı tesadüf değil"

Başarının hiçbir zaman tesadüfi olmadığına ve başarı için planlı çalışmanın gerekliliğine vurgu yapan Taşdelen, planlı çalışarak hem hizmetleri gerçekleştirdiklerini hem de mali disiplini sağladıklarını söyledi. Belediye hizmetlerini gerçekleştirirken bunda başkan yardımcılarının önemli bir payı olduğunu belirterek teşekkür eden Taşdelen, "İşi ehline vermiş olmamız başarı getirdi. İşin sırrı maliyeti azaltıp, kaliteli iş yapıp hızlı bir biçimde bitirmekle alakalıdır. Çankaya'da herkesin hayata bir bakış açısı var bir de belediyeye bakış açısı var. Bizim belediyeciliğe bakış açımız "belediye hayatın tümünden sorumludur'" diye konuştu.

"Çankaya ilk 5'e girecek"

Belediye başkanlığına aday olduğunda "1 milyon Çankayalının belediye başkanı olacağım" dediğini hatırlatan Taşdelen sözlerine şöyle devam etti:

"Kimin sorumluluğunda olduğuna bakmadan muhtarlık binalarından okullara, camilerden karakollara ve taksi duraklarına kadar kimin ne eksiği varsa tamamlamak için çalışıyoruz. Siyasi düşüncesi, inancı ne olursa olsun bana oy versin vermesin ben herkesin belediye başkanı olacağım dedim. Biz sosyal demokrat belediye olarak herkese eşit hizmet götüren, herkesi kucaklayan bir anlayışla hareket ediyoruz. Yatırımlar kataloğumuz var sizler de görmüşsünüzdür, bunları gerçekleştirdiğimizde iki şeyle karşılaşacaksınız, birincisi tüm Çankaya'da en büyük yatırıma sahne olacak ikincisi de bu yatırımlar bittiğinde Büyükşehir Belediyeleri de dahil olmak üzere Çankaya ilk 5'e girmiş olacak. Sizler mahallemiz daha iyi nasıl olur diye çaba gösterdiniz ve bizler de sizlerin istek ve taleplerini yerine getirmek için çabalıyoruz. Dönem sonunda muhtar olarak sizlerin, belediye olarak bizlerin gurur duyacağı bir belediye oluşturmayı canı gönülden istiyorum."

5 dönemi geride bırakan muhtarlara büyük onur

Çankaya ilçesinde görev yapan 124 mahalle muhtarından 5 dönemi geride bırakan muhtarlara onur plaketi verildi. Beş dönemdir muhtarlık yapan Aşağı Öveçler Muhtarı Behçet Uyanık, Hilal Mahallesi Muhtarı İsmail Seki, Öncebeci Mahalle Muhtarı Turan Balkesen, Barbaros Mahalle Muhtarı Fikriye Akyüz, Eti Mahalle Muhtarı Oktay Çağlar, Göktürk Mahalle Muhtarı Mehmet Yıldız, Yukarı Mahalle Muhtarı Abidin Aslan, Boztepe Mahalle Muhtarı Mustafa Söylemez ve Bayraktar Mahalle Muhtarı Barış Cömert'e ilçeye ve mahallelerine vermiş oldukları hizmetlerden dolayı plaket verildi.

"Süleyman Demirel seçmenimdi"

Muhtarlık görevinde 4 dönemi başarıyla tamamlayıp 5'inci döneme geçen Barbaros Mahallesi Muhtarı Fikriye Akyüz, 44 senedir ikamet ettiği mahallede muhtarlık yapmaktan son derece memnun olduğunu belirtti. Vatandaşlar tarafından sevilmenin çok güzel bir duygu olduğunu dile getiren Akyüz, muhtarlık hizmeti vermenin güleryüzlü olmayı gerektirdiğini söylerken mahalle sakinlerinin kendi aile bireylerinden bir farkı olmadığını ifade etti.

Seçmenleri arasında birçok milletvekili ve sanatçının bulunduğunu dile getiren Akyüz, "En ünlü seçmenim rahmetli Süleyman Demirel'di. Kendisi ile birçok kere bir araya gelip fikir alışverişinde bulunduk" dedi.

Farklı partilere oy vermiş seçmenlerim de Taşdelen'den memnun

Çankaya ilçesi Eti Mahallesi'nde 40 yıldan bu yana muhtarlık yaptığını belirten Oktay Çağlar, muhtarlığın püf noktasının birebir ilişki ile insanların kusurlarının değil güzelliklerinin gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kendi mahallesinin işyeri odaklı bir bölge olduğunu ve günlük 3 bin kişilik bir sirkülasyon meydana geldiğini açıklayan Çağlar, bu işe gönül vererek 40 seneyi devirdiğini söyledi. Alper Taşdelen'in başarılı çalışmalarından dolayı farklı siyasi partilere oy vermiş seçmenlerin Taşdelen'in çalışmalarından memnun olduğunu gözlemlediğini ifade eden Çağlar, "Alper Taşdelen'in çalışmaları başarılı ki seçmenlerim bana başkandan memnun olduklarını her fırsatta söylüyorlar" ifadelerini kaydetti.

Ekip dayanışmasının en güzel örneklerini sergilediklerini de sözlerine ekleyen Çağlar, Muhtarlık İşleri Müdürüyle beraber koordineli çalışma yürüttüklerini söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber