Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 12:13 Yorum: 0

Çankaya’nın Koyunları Meralarda

Çankaya Belediyesi'nin Bala'dan ayrılarak Çankaya'ya bağlanarak mahalle statüsüne geçen ve tarımsal üretimin devam ettiği köylerde başlattığı Anlaşmalı...

Çankaya’nın Koyunları Meralarda

Çankaya Belediyesi'nin Bala'dan ayrılarak Çankaya'ya bağlanarak mahalle statüsüne geçen ve tarımsal üretimin devam ettiği köylerde başlattığı Anlaşmalı Besicilik Projesi meyvelerini vermeye başladı.

Çankaya Belediyesi'nin mahalle statüsüne giren ama tarımsal üretimin devam ettiği köylerde başlattığı Anlaşmalı Besicilik Projesi kapsamında kura ile belirlenen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine dağıtılan küçükbaş hayvanlar meralarda otlamaya başladı. Çankaya Belediyesi, Karahasanlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'yle işbirliği yaparak başladığı proje kapsamında her bir aileye 20 koyun ve 1 koç olmak üzere 20 aileye 400 koyun ve 20 koç dağıtımını geçen ay içerisinde yapmıştı. Dağıtılan küçükbaş hayvanlar, sürüdeki diğer hayvanlarla birlikte meralara çıkmaya başladılar. Karahasanlı köyünün yanı sıra Akarlar, Yayla, Tohumlar, Kömürcü ve Evciler mahallelerini kapsayan Karahasanlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne aktarılacak üretimde Çankaya'nın da önemli bir payı olacak.

Çankaya Belediyesi'nin Anlaşmalı Besicilik Projesi kapsamında Karahasanlı köyünde koyun dağıttığı 7 kişiden birisi de Zafer Erol. Aynı zamanda Karahasanlı Muhtarlığı 1. Azası olan Zafer Erol, "Bizler hayvancılık yaparak geçinen insanlarız. Bu hayvanlar bize Çankaya'nın emanetidir ve bizler onlara gözümüz gibi bakıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber