Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 11:43 Yorum: 0

Çankaya’nın Projeleri Öğrencilere Örnek Oldu

Çevre projeleri ile üniversite öğrencilerine örnek olan ve çalışmalarına katkı sunan Çankaya Belediyesi, Atılım Üniversitesi 6. Lisans Araştırma...

Çankaya’nın Projeleri Öğrencilere Örnek Oldu

Çevre projeleri ile üniversite öğrencilerine örnek olan ve çalışmalarına katkı sunan Çankaya Belediyesi, Atılım Üniversitesi 6. Lisans Araştırma Projeleri (LAP) Şenliği'nde öğrencileri yalnız bırakmadı.

Atılım Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, şenliğe katılan Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya'ya desteklerinden dolayı teşekkür plaketi sundu.

Eğitim kurumlarına ve öğrencilere her alanda sunduğu desteğini sürdüren Çankaya Belediyesi, Atılım Üniversitesi'nde düzenlenen 6. Lisans Araştırma Projeleri (LAP) Şenliği'nde de öğrencilerin yanındaydı.

Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonu ve fuayesinde düzenlenen şenlik kapsamında "Sahne Sunumları", "Poster Sergisi" ve "Proje Sunumları" yer aldı.

ARGEDA-TTO (Atılım Üniversitesi Araştırma, Geliştirme, Danışmanlık ve Teknoloji Transfer Ofisi) tarafından düzenlenen şenlik, Atılım Üniversitesi tarafından desteklenmiş LAP Programı projeleri ve farklı lisans projeleri katılımcılara tanıtıldı.

ÇANKAYA'YA TEŞEKKÜR PLAKETİ

Öğrencilerin çalışmalarına destek ya da örnek olan kurumlara teşekkür plaketinin verildiği şenlikte, Çankaya Belediyesi'ne de desteği ve farklı projeleriyle örnek olduğu için plaket sunuldu. Belediye adına Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya'nın aldığı teşekkür plaketini, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ takdim etti.

BELEDİYE-ÜNİVERSİTE DAYANIŞMASI

Çevre korumada yerel yönetimlerin rolünün uygulamada nasıl somutlaştığını incelemek için Çankaya Belediyesi'ni örnek alan öğrenci grubu, "1982 Anayasasında Düzenlenen Çevre Hakkının Hayata Geçirilmesinde Yerel Yönetimlerin Rolü: Çankaya Belediyesi Örneği" adlı projelerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Çalışmalarında, Çankaya Belediyesi'nin 2014 yerel seçimlerinden günümüze çevre hakkının sağlanması konusunda ne tür faaliyetler yürüttüğünü inceleyen öğrenciler, bu rolün nasıl geliştirilebileceği yönünde ürettikleri fikirlerini de paylaşma imkanı buldular.

Projeleri kapsamında Çankaya Evleri'ni örnek alan ve Çankaya Belediyesi'nin desteği ile ağaç dikme çalışması düzenleyen öğrenciler, Haziran ayında Kuğulupark'ta düzenlenecek Çevre Şenliğine de fotoğraf sergisi ile katılacaklar.

İşletme Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü bünyesindeki Kamusal Akıl Stüdyosu (KAS) öğrencileri de Çankaya Belediyesi ile yaptıkları işbirliği çerçevesinde "Bir Belediye Başkanının Günlüğü", "Doğal Ortamlarında Belediye Başkanları" ve "Projemize Göre Çankaya Belediye Başkanı" gibi konularda sunumlarını gerçekleştirdiler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber