Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Temmuz 2017 - 16:43 Yorum: 0

Çankırılılardan İsrail’in Mescid-i Aksa tepkisi

Çankırı'da, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) öncülüğünde bir araya gelen birçok sivil toplum örgütü Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasına ilişkin...

Çankırılılardan İsrail’in Mescid-i Aksa tepkisi

Çankırı'da, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) öncülüğünde bir araya gelen birçok sivil toplum örgütü Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasına ilişkin bir basın açıklaması düzenledi.

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasına tepki göstermek için bir araya gelen bir çok sivil toplum örgütü, cuma namazının ardından Ahmet Yesevi Camisi önünde toplandı. Konuyla alakalı bir basın açıklaması okunurken, grup ellerinde İsrail aleyhtarı pankartlar taşıyarak Filistin'e destek sloganları attı.

Grup adına basın açıklaması yapan TÜGVA Çankırı Temsilcisi Özkan Öcal, Müslümanlara ve İslam'a yapılan bu zulme karşı çıkmanın bütün Müslümanların görevi olduğunu söyledi. Öcal, Kudüs'e yapılan işgalin asıl amacının Kudüs değil İslam olduğuna dikkat çekti.

Batı dünyasının Kudüs'te ki zulme sessiz kaldığını dile getiren Öcal, şunları kaydetti: "Kudüs'e 1948'den beri yapılan işgaller bir yurtta değil, bizatihi İslam'a karşı yapılan bir saldırıdır. Artık öyle bir boyut almıştır ki ilk kıblemiz de ezan-ı Muhammediyeyi yasaklayacak kadar alçaklaşmışlardır. Bunlara karşı durmak namus borcu olmuştur. Dik duruşumuzu Allah izin verirse eşkıyalıklar son bulup, zalimler kaçacak delik arayana kadar sürdüreceğiz."

Çankırılılardan İsrail’in Mescid-i Aksa tepkisi

Çankırılılardan İsrail’in Mescid-i Aksa tepkisi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber