Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 16 Ağustos 2016 - 13:23 Yorum: 0

Çanlıların üniversite hayali gerçek oldu

Çanakkale On sekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çan Meslek Yüksek Okulu ile birlikte bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'nda...

Çanlıların üniversite hayali gerçek oldu

Çanakkale On sekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çan Meslek Yüksek Okulu ile birlikte bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'nda öğrenci kayıtlarına başlandı.

Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'nda 90 kişilik kontenjan ile İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü bu yıl eğitime başlayacak. Önümüzdeki yıllarda istihdama en çok ihtiyaç duyulacak sektöre elaman yetiştirilecek olan İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü'ne ilk kayıtlar yapıldı. Çan Meslek Yüksek Okulu'na ise bu yıl açılan kontenjanla toplamda 745 öğrencinin kayıt yaptırması bekleniyor. Böylelikle Çan'daki genel öğrenci toplamı 3 bine yaklaşacak ve bu sayı gelecek yıllarda daha da artarak, Çan, adeta bir öğrenci şehri olacak. Çan esnafı, uzun zamandır bekledikleri 4 yıllık üniversitenin eğitime başlayacağı haberini sevinçle karşıladı.

Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, kayıt günü Meslek Yüksek Okulu'na giderek, ülkenin dört bir yanından Çan'a gelen öğrencilere ve ailelerini karşıladı. İlk kez üniversiteli olacak olmanın heyecanını yaşayan ve kayıt sırası bekleyen öğrenciler ve yakınlarıyla ilgilenen Başkan Abdurrahman Kuzu, "Çok şükür bir hayalimiz daha gerçek. Belediye başkanlığımızın ilk günlerinden itibaren Çan'a 4 yıllık üniversite kazandırmak için elimizi taşın altına koyduk. Çünkü biz Çan için yapılacak, Çan'a kazandırılacak her şeyi belediyeciliğin de ötesinde görev bildik ve nihayet bugün bunların meyvelerini almaya başladık. Bugün buraya yurdumuzun dört bir yanından birçok öğrenci kardeşimiz kayıt için geldi. Belki daha önce hiç gelmemişlerdi, belki Çan'ın adını dahi duymamışlardı" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber