Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Ekim 2016 - 13:23 Yorum: 0

Çapakçur Vadisi’nde çalışmalar sürüyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun "Bingöl'ün gerdanlığı olacak" dediği Çapakçur Vadisi projesi yüzde 11 oranında tamamlandı.

Çapakçur Vadisi’nde çalışmalar sürüyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun "Bingöl'ün gerdanlığı olacak" dediği Çapakçur Vadisi projesi yüzde 11 oranında tamamlandı.

Devlet SU İşleri (DSİ) 94. Şube Müdürlüğü, Eylül ayı faaliyet raporunu açıkladı. Rapora göre, Bingöl'ün önemli projeleri arasında yer alan, bölgesel ve yerel kalkınma için acil ve stratejik öneme sahip Çapakçur Vadisi'ndeki dere ıslah çalışmaları yüzde 11 oranında tamamlandı. Raporda, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun "Bingöl'ün gerdanlığı olacak" dediği Çapakçur Vadisi projesine ilişkin; "Bingöl merkez Çapakçur Çayı yapım işinin sözleşmesi 22 Nisan 2016 tarihinde imzalanmış olup 27 Nisan 2016 tarihinde işe başlanmıştır. 3 adet tersip bendi imalatı tamamlanmış, 50 adet ano temel ve 30 adet ano perde imalatları yapılmış olup çalışmalara devam edilmektedir. İşin fiziki olarak yüzde 11'i tamamlanmıştır" denildi.

DSİ 94. Şube Müdürlüğü tarafından ay içerisinde yürütülen diğer çalışmalara dair ise şu bilgilere yer verildi:

"Bingöl-Genç Meşedalı Ardıçdibi ve Sürekli projesi kapsamında Lediz Deresi'nin 2.100 metre sedde ve topuk imalatları tamamlanmış, taş tahkimat imalatları devam etmektedir. Murat Nehri'nde ise sağ sahilde 5.000 metre, sol sahilde 2.000 metre sedde imalatı yapılmış olup çalışmalar devam etmektedir. İşin fiziki olarak yüzde 18'i tamamlanmıştır. Bingöl Ilıcalar Göleti Yapım İnşaatı İşinin gölet gövdesine ulaşım yolu imalatları tamamlanmış olup gövde sıyırma kazıları sonlandırılmıştır. Dipsavak cebri boru imalatın 144 metresinin montajı tamamlanmış olup dipsavak betonu dökülmüştür. Dolusavak beton ve gövde dolgu imalatlarına başlanmıştır. İşin fiziki olarak yüzde 50'si tamamlanmıştır. Bingöl merkez Göltepesi Göleti ve Sulaması İnşaatı işinin kaya ulaşım yolu tamamlanmış olup dipsavak imalatları devam etmektedir. 90 bin metrekare geomembran şantiyeye getirilmiş olup 35 bin metrekaresi döşenmiştir. Rezervuar alanı dışındaki gövde kaya dolgu imalatları devam etmektedir. İşin fiziki olarak yüzde 85'i tamamlanmıştır."

Bingöl Karlıova Kale Sulaması işinin yüzde 85 oranında tamamlandığı belirtilen raporda, Bingöl Gözeler Sulaması işi kapsamında Koçan Deresi üzerinde yapılmakta olan Gülbahar Barajı'ndan alınacak su ile Harabe ve Dik ovaları sulaması için başlatılan çalışmaların yüzde 20 tamamlandığı belirtildi. Raporda, Gülbahar Barajı rezervuar içinde kalan köy ulaşım yolları rolekasyonu yapımı işi, Sancak Beldesi Oğuldere köyü Kilise Deresi taşkın koruma inşaatı işi, Genç Servi Göleti ve Sulaması, Yamaç Göleti, Solhan Şimşirpınarı Göleti ve kent genelinde yapımı süren işlerin devam ettiği kaydedildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber