Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 07 Ağustos 2020 - 14:08 Yorum: 0

Caretta caretta yumurtalarına gözleri gibi bakacaklar

Urla'nın Demircili Mahallesi'ndeki Altınköy Plajı sahilinde ortaya çıkan caretta carettaların bıraktığı yumurtalarla, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa...

Caretta caretta yumurtalarına gözleri gibi bakacaklar

Urla'nın Demircili Mahallesi'ndeki Altınköy Plajı sahilinde ortaya çıkan caretta carettaların bıraktığı yumurtalarla, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri ilgileniyor.

Urla'nın Demircili Mahallesi'ndeki Altınköy Plajı sahiline çıkan caretta carettalar, plaja yumurtalarını bırakmıştı. Durumu gören vatandaşların bildirmesiyle sahile gelen Urla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yumurtaların bulunduğu alanı barikatlarla kapatarak güvenlik bölgesi oluşturmuştu. Caretta carettalar için Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler duruma el attı. Ekipler tarafından yumurtaların tam yeri tespit edildi, özel hazırlanan kafeslerden kontrollü bölgeye bırakıldı. Ekiplerden edinilen bilgiye göre kontrollerin aralıklarla devam edileceği, ayrı bir ekip tarafından daha sonra gelinip yumurtalara özel donanımlı kameralar vasıtasıyla bakılacağı, yumurtaların adedinin ve sağlık durumları hakkında bilgi alınacağı bilgisi verildi. Çevre gönüllülerine de gösterdikleri ilgi ve sorumluluk bilinci için teşekkür edildi.

Caretta caretta yumurtalarına gözleri gibi bakacaklar

Caretta caretta yumurtalarına gözleri gibi bakacaklar

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber