Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 10 Ekim 2016 - 17:44 Yorum: 0

Çarpma ve bölmelerde müthiş buluş

Malatya'da Darende Ortaokulu'nda okurken çarpma ve bölmelerde kolaylık sağlayacak buluşlar yaptığını ifade eden 60 yaşındaki Yusuf Turgut, bu formüllerin...

Çarpma ve bölmelerde müthiş buluş

Malatya'da Darende Ortaokulu'nda okurken çarpma ve bölmelerde kolaylık sağlayacak buluşlar yaptığını ifade eden 60 yaşındaki Yusuf Turgut, bu formüllerin üniversiteye hazırlık yapan öğrencilere büyük kolaylıklar sağladığını söyledi.

Ortaokulda öğretmenler tarafından takdir edildiğini ve lise sorularının kendisine çözdürüldüğünü söyleyen Yusuf Turgut, "Çarpma ve bölmelerde buluşlar yaptım. Bu formülleri üniversiteye hazırlık yapan öğrencilere öğrettim. Benim sayemde öğrenciler üniversitelerden yüksek notlar aldılar" dedi.

Bulduğu bir formülü çarpmalara bir örnekle ifade eden Turgut, "Çarpan ve çarpılan rakam sayısı fazla olan çarpımın kısaltılması olarak dokuz tane çarpan dokuz tane çarpılan en fazla iki çarpmayla sonuca ulaşılır. Dört rakamlı olarak bin 453 rakamını ele alalım. Burada dört rakam var. Bu dört rakamı dokuzlar ile çarpacağız. Yani 9 bin 999 ile çarpacağız. Bu çarpma işlemini yapmadan direk sonucu yazacağız. ilk rakamın bir eksini Bin 452'yi 9 bin 999'a tamamlıyoruz. Önce sekiz, beş, dört ve yedi rakamlarını yazarak. Bunun çarpımı budur" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber