Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Mart 2015 - 12:38 Yorum: 0

Çatışmaların yaşandığı bölgeler yatırım alanı oldu

Siirt'in Pervari ve Şirvan ilçelerinde yıllarca yaşanan çatışmalar nedeniyle gidilemeyen bölgelerde çözüm süreciyle balık yetiştiriciliği yapılmaya başlandı

Çatışmaların yaşandığı bölgeler yatırım alanı oldu

SİİRT (AA) - ZEKERİYA GÜNEŞ / MEHMET ZAHİT YILDIZ - Siirt'te yaşanan çatışmalar yüzünden yıllarca güvenlik gerekçesiyle gidilemeyen bölgeler, çözüm süreciyle yatırım alanlarına dönüştü.

Şirvan ve Pervari ilçelerinde geçmiş yıllarda terör olaylarının sıkça yaşandığı yerlerde huzurun hakim olması ve bölgedeki barajların da tamamlanmasıyla vatandaşlar ticari hayatı yaygınlaştırmaya başladı.

Taşlı köyü yakınlarındaki Alkumru Barajı'nın su havzasına iki ay önce kurulan kafes balıkçılığı tesisi çok sayıda kişi için geçim kaynağı oldu.

Tesis sahibi Teyfik Carlık, AA muhabirine, iş adamlarının çözüm süreci ile kendini güvende hissedip bölgede yatırım yapmaya başladığını söyledi.

"Bölgede yapılan baraj bize yeni iş sahaları imkanı sağladı" diyen Carlık, ilk defa Siirt'te kafes balıkçılığı kurulduğunu kaydetti.

Bu yıl 50 ton balık üretmeyi hedeflediklerini aktaran Carlık, şöyle konuştu:

"Tabi balıkçılık bölgede az olduğu için bizim burada avantajımız var. 5 bin 500 metrekarelik baraj gölet alanı üzerinde kurduğumuz tesisin ardından 10 üniteden oluşan tesisimizin 3 ünitesini kullanarak balık bırakalı iki buçuk ay oldu. Bu sene, 50 ton balık çıkarmayı planlamışız. Eğer süreç bu şekilde güzel geçerse seneye Allah izin verirse 10 ünitenin tamamını faaliyete koyup 200 ton tam kapasite balık çıkarmayı düşünüyoruz"

- "Çözüm süreci için ne geliyorsa yapmaya hazırız"

Şirvan-Pervari yolu üzerinde yıllar öncesinde kurduğu alabalık tesisini terör olayları nedeniyle kapatmak zorunda kalan Necmettin Anık da çözüm süreciyle tesisi yeniden faaliyete koyduğunu söyledi.

Silah seslerinin yükseldiği bölgenin artık ekonomiyle kalkındığını kaydeden Anık, "Çözüm süreci için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız, sürecin kalıcı bir sonuca ulaşması için hep beraber sahip çıkmamız lazım. Süreç sadece bizi değil Türkiye'deki bütün insanları etkiliyor."

Vatandaşlardan Rıdvan Aygün ise geçmişte bir kurşunun patlamasında İstanbul'a kadar vatandaşların etkilendiğini söyledi.

İş adamlarının yatırım yapmaya başladığını anlatan Aygün, şöyle devam etti:

"İş adamları buraya hiç korkmadan yatırımlarını yapmaya başladılar. Bölge cazibe merkezi haline gelecek. Daha önceleri bölgede insanlar batı illerine göç ederken artık batı illerine giden bu insanlar geri dönmeye başlıyorlar." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber