Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Magazin 12 Mayıs 2016 - 17:48 Yorum: 0

Çayda Çıra Film Ve Sanat Festivali’nin Ünlü Konukları Harput’u Gezdi

Elazığ'da düzenlenen 9. Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali için kente gelen ünlü konuklar, tarihi Harput'u gezdi.

Çayda Çıra Film Ve Sanat Festivali’nin Ünlü Konukları Harput’u Gezdi

Elazığ'da düzenlenen 9. Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali için kente gelen ünlü konuklar, tarihi Harput'u gezdi.

Elazığ Kültür ve Sanat Derneği tarafından organize edilen 9. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali kapsamında Berk Oktay, Nursel Köse, Emir Benderlioğlu, Ceren Benderlioğlu, Cihat Tamer ve Anta Toros'un da yer aldığı birçok sanatçı Elazığ'a geldi. Elazığ'ın ilk yerleşim yeri olan ve tarihi Harput Mahallesi'ne gezen sanatçılar, rehberlerden bilgi alarak, başta Harput Kalesi olmak üzere eğri minaresi ile bilinen Ulu Cami ve türbeleri ziyaret etti. Gezi sırasında folklar ekibi, çayda çıra oyunuyla ünlüleri karşıladı. Ünlü oyuncu Nursel Köse de davul çalarak oyuna eşlik etti.

"İLİŞKİ DURUMU EVLİ OLARAK DEVAM EDEBİLİRİZ"

Festivallere çalışma dönemi olduğu için çok fazla katılamadığını belirten ünlü oyuncu Berk Oktay, "Dizi yeni bittiği için tatil dönemine girdik. festivale de koşa koşa geldim. İlişki Durumu Karışık dizisini bitirdik, İlişki Durumu Evli olarak devam etme durumumuz var" dedi.

Anadolu'da Diyarbakır, Elazığ ve Malatya'yı çok görmek istediğini söyleyen oyuncu Emir Benderlioğlu'da, Çayda Çıra Film Festivali sayesinde Elazığ'a gelmiş oldum. Elazığ çok güzel bir yer" diye konuştu.

Elazığ'a çok uzun zaman önce geldiğini anlatan Ceren Benderlioğlu, "Kariyerim ilk işlerinden bir tanesi olan belgesel çekmiştik. 2000 ya da 2001 senesinde gelmiştim. O zamana göre şehirleşme ve yapılanmanın çok güzel olduğunu gördüm" ifadelerinde bulundu.

Elazığ'ın havası, insanları ve kendisinin güzel olduğunu dile getiren Anta Toros ise, "Ben burada huzurlu oluyorum ve Sivrice ilçesine de bayılıyorum. Festival güzel ve bizi çok iyi ağırlıyorlar. Bizlere tarihi bölgeleri gezdiriyorlar" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber