Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 18 Aralık 2014 - 11:33 Yorum: 0

Çaydan çok sütü tercih ediyorlar

Samsun'un Ladik ilçesinde bir esnaf, çay ocağında süt servisi de yapmaya başlayınca satışını iki kat artırdı

Çaydan çok sütü tercih ediyorlar

SAMSUN (AA) - FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - MUSTAFA ÇAVUŞ - Ladik ilçesinde bir esnaf, çay ocağında süt servisi de yapmaya başlayınca satışları iki kat arttı.

Bahşi Mahallesi'nde yaklaşık 6 yıl önce çay ocağı açan, işletmesinde çay ve diğer içeceklerin yanı sıra süt servisi yapmaya başlayan Kürşat Demir (27),  süt servisiyle satışlarını artırdı.

Demir, AA muhabirine, hem satışlarını artırmak hem de besicilik yapan babasının beslediği büyükbaş hayvanların sütlerini değerlendirmek için işletmesinde çay, limon, kuşburnu gibi içeceklerin yanında süt servisine başladığını, gördüğü ilgiden mutlu olduğunu belirtti.

 Sattıkları sütün organik olduğunu, bu nedenle müşterilerin daha çok ilgi gösterdiğini belirten Demir, çay tiryakisi müşterilerinin birçoğunun çayın yanında mutlaka sütü de tercih ettiğini anlattı.

Süt servisinden herkesin memnun kaldığını dile getiren Demir,  "Yerli yabancı misafirlerimiz de önce şaşırıyor daha sonra uygulamamızdan memnun oluyor" dedi.

- Süt çaydan daha çok satıyor

İlçede süt servisini başlatan ilk çay ocağı olduklarını, insanların süte ilgi göstermeleriyle diğer çay ocaklarının da benzer uygulamalar başlattığını belirten Demir, "Çay ocağında sütün bu kadar satılacağını düşünmemiştim ama insanlardan olumlu tepkiler aldım. Süt satışlarımız çok iyi gidiyor, sütü çaydan daha çok satıyorum. Yazın satışlarımız daha da artıyor" diye konuştu.

- "Çaydan ağzı acıyan süt içiyor"

Kürşat Demir, sürekli çay içen tiryakilerin bile gün içinde çayın yanı sıra süt tercih ettiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Çaydan ağzı acıyan müşteriler için süt değişiklik oldu. Sürekli çay çay... Ağzı acıyan süt içiyor. Onlar için farklı bir damak tadı oldu. Biz de kendi ineklerimizin sütlerini değerlendirmiş oluyoruz. Günlük yaklaşık 20 kilogram süt tüketiyoruz. Çaydan daha çok süt satıyoruz."

Çay ocağının müdavimlerinden Seyit Ahmet Saday (53) ise süt satışından memnun olduklarını, çayın yerini ayrı tuttuklarını ancak sütü de tercih ettiklerini söyledi.

Sütün sadece çocukların içeceği olmadığını, yetişkinlerin de sağlıklı bir yaşam için süt tüketmesi gerektiğini savunan Saday, "Atalarımızdan gördüğümüz sağlıklı beslenme süt, yoğurt, pekmez" ifadesini kullandı.

Müşterilerden Kenan Toker (42) de sütün sağlık açısından önemine atıfta bulunarak, süt tüketiminin üreticilere de büyük katkı sağladığına işaret etti.

Söz konusu çay ocağında çay ile sütün bardağı 50 kuruştan satılıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber