Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
04:14 Motosiklet sürücüsü yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı03:11 ABD yönetimi İran’ın İsrail saldırısı hakkında kendilerine önceden bilgi ve...02:54 Babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurdu02:37 Şırnak’ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı02:33 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davası jüri seçimi ile başladı01:33 Burdur’da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı00:43 Çanakkale Valiliğinden orman yangınlarına karşı uyarı00:08 Orhan Çıkırıkçı: “Fatih Hocamız çok kolay bir pozisyonda atılması biraz tuh...23:55 İran: "İsrail’e saniyeler içinde karşılık veririz"23:47 Kağıthane’de geniş çaplı asayiş denetimi gerçekleştirildi23:46 Okan Buruk: “Tek hedefimiz Galatasaray’ı şampiyon yapmak”23:44 Maltepe’de polis denetimlerinde uyuşturucu madde ele geçirildi23:40 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestoları devam...23:36 Samsun’da yolcu otobüsü minibüsle çarpıştı: 1 ölü23:35 Artvin’de su kanalına düşen adam hayatını kaybetti23:27 Yunanistan’ın geri ittiği can salı battı23:06 Arazide kalp krizi geçiren emekli güvenlik korucusu hayatını kaybetti23:01 Bolu Belediye Başkanı Özcan: “Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletler...22:56 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: “Sonraki tepkimiz daha sert, yıkıcı ve...22:54 Pendik’te çekiciyle tehlikeli yolculuğa para cezası
Yerel 27 Eylül 2022 - 11:39 Yorum: 0

Çekya, Slovakya sınırında kontrollere başlıyor

Çekya'da hükümet, ülkeye yasa dışı yollardan giren göçmen sayısındaki ciddi artış üzerine

Çekya, Slovakya sınırında kontrollere başlıyor

Çekya'da hükümet, ülkeye yasa dışı yollardan giren göçmen sayısındaki ciddi artış üzerine

Slovakya ile olan sınırında geçici sınır kontrolleri başlatma kararı aldı. Çekya Başbakanı Petr Fiala dün gece yaptığı açıklamada ülkeye yasadışı yollardan giren göçmen sayısındaki ciddi artış nedeniyle Slovakya sınırında kontrollere başlanması kararı aldıklarını duyurdu. Sınır kontrollerine 28 Eylül Çarşamba gece yarısı başlanacağı bildirilirken, uygulamanın ilk etapta 10 gün süreceği belirtildi. Çekya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Vit Rakusan ise söz konusu süre zarfında Slovakya ile daha etkili önlemler alınması konusunda müzakere yürütüleceğini belirtirken, Çekya'nın istediğini elde edememesi durumunda ise sınır kontrollerinin uzayacağı ifade edildi.

"Göçmenlerin çoğu Suriyeli, hedef ülke Almanya"

2021 yılı boyunca toplamda bin 330 göçmenin yasa dışı yollardan giriş yaptığı Çekya'ya 2022 yılı başından bu yana ise 11 bin göçmen yasadışı yollardan giriş yaptı. Yalnızca son üç buçuk ayda yasadışı yollardan giren göçmen sayısının yaklaşık 9 bin 500'e yaklaşması üzerine Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Vit Rakusan "Bu yıl yaşamakta olduğumuz emsalsiz bir şey. Göçmenlerin çoğu Suriyelilerden oluşuyor. Hedef ülke Almanya" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber