Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2016 - 16:58 Yorum: 0

Çelebi: ‘Eğitimin ruhu öğretmendir’

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında öğretmenlerin sorun ve taleplerinin sadece ücret merkezli düşünülmemesi gerektiğini...

Çelebi: ‘Eğitimin ruhu öğretmendir’

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında öğretmenlerin sorun ve taleplerinin sadece ücret merkezli düşünülmemesi gerektiğini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı İshak Çelebi, "Öğretmenler günü Ülkemizde acıma, merhamet, vicdan rahatlatma ve vaatlerle dolu bir gün olarak geçiştiriliyor" diye konuştu.

Türkiye'nin öğretmen yetiştirme politikası ve öğretmenlerin mesleki, özlük, demokratik ve ekonomik hakları ile çalışma hayatı memnuniyeti konularında örnek ülke konumunda olması gerektiğini kaydeden DES Genel Başkanı İshak Çelebi, "Türkiye'de öğretmenlik mesleğinin saygınlık ve onurunun artırılması ile başta mesleki, demokratik, özlük ve mali politikalar olmak üzere öğretmenliği tekrar seçkin bir meslek haline getirilmesini istiyoruz" dedi.

Çelebi konuşmasını şöyle sürdürdü; "Dünyadaki gelişmeler ışığında Türk Eğitim Sisteminde yapılan reformların kalitesini açıkça tartışmamız ve masaya yatırmamız gerekmektedir. 21. yüzyılda, eğitimde sadece akıllı tahtalara, tabletlere ve modern okul binalarına sahip olmak yetmiyor. Eğitim alanında yapılan hiçbir yenilik öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının desteği olmadan başarılı olamadığını gördük. Ekonomik sorunlar altında bunalmış, atama, görevde yükselme ve terfilerde hakkı yenildiğine inanmış bir eğitim ordusundan verim ve performans beklemek ne kadar mümkündür? Unutmamamız lazım gelir ki eğitimin ruhu öğretmendir. Bu nedenle öğretmenlerine gereken değeri vermeyen bir ülke, öğretmenleri mutsuz bir dünya karanlıkta kalır. Bugün hem dünyada hem Türkiye'de küresel ekonomik ve mali krizler gerekçe gösterilerek öğretmenleri ilgilendiren birçok hususta geri adımlar atılmaya başlanmıştır. Ekonomik tedbir ve tasarruf adı altında eğitime ayrılan bütçelerin azalması, öğretmen maaşlarının düşüklüğü, okulların ve eğitim sistemlerinin yapısına dönük yap-boz müdahalelerin artması, çalışma şartlarının ağırlaştırılması, atanma ve görevde yükselme kriterlerinin esnetilmesi, iş güvencesi ve eğitimin piyasalaştırılması, sendikasızlaştırma, sarı-ideolojik sendikacılık, niteliksiz grev ve toplu sözleşme hakkı gibi konularda olumsuz uygulamaları en büyük tehlikeler olarak görmekteyiz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber