Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 15 Mayıs 2016 - 11:44 Yorum: 0

Çelebi Sultan Mehmed Camii’sine İlk Tuğla Tütüncü’den

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 7 gün 24 saat Kuran'ı Kerim okunacağı Çelebi Sultan Mehmed Camii'nin duvarına ilk tuğlayı koyarak ikmal inşattı...

Çelebi Sultan Mehmed Camii’sine İlk Tuğla Tütüncü’den

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 7 gün 24 saat Kuran'ı Kerim okunacağı Çelebi Sultan Mehmed Camii'nin duvarına ilk tuğlayı koyarak ikmal inşattı başlattı. Tütüncü, tuğlanın arasına bir de mektup bıraktı.

Antalya'da Çelebi Sultan Mehmed Camii'nin karkas inşaatı tamamlandı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ince işlerinin yapımını başlatmak için Çelebi Sultan Mehmed Camii'nin inşasını ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır ve yüklenici firma temsilcileri tarafından karşılanan Tütüncü, caminin duvarına ilk tuğlayı ve harcı koydu. Tütüncü, Osmanlı geleneğini yaşatmak için de tuğlanın içerisine mektup bıraktı.

"KURAN'I KERİM'İN IŞIĞI YAYILACAK"

Başkan Hakan Tütüncü, "Önemsediğimiz bu cami projemiz kentimizin manevi noktada imar edilmesi anlamında çok özel eserlerden birisi olacak. Antalya'ya, bu camiden Kuran'ı Kerim'in ışığı yayılacak" dedi. Çelebi Sultan Mehmed Camii'nin, Kepez'in manevi imarına önemli katkı sağlayacağına işaret eden Tütüncü, "Şehri maddi anlamda imar ediyoruz. Birçok tesis kazandırıyoruz. Kültür sanat, yol, park, alt ve üst yapı hizmetlerini yapıyoruz. Bu hizmetler bir yere kadar. Bir de gönüllerin mamur olması lazım. Manevi imara ihtiyaç var. Manevi ihtiyaç kendi değerlerimizle ve kendi inancımızla olacak. O inancın ihyasına yarayacak birçok hizmeti de Çelebi Sultan Mehmed Camii gibi nitelikli camiler yapacak" diye konuştu.

DUVARA MEKTUP BIRAKTI

Caminin duvarına yerleştirdiği ilk tuğlanın içerisine neden mektup bıraktığını anlatan Başkan Tütüncü, "Cami duvarına mektup bırakma bir Osmanlı geleneğidir. Bu geleneği yaşatalım, geleceğe bir hatıramız olsun, istedik." Çelebi Sultan Mehmet Camii'nin 4 milyon 444 bin TL değerindeki ikmal inşaatı 365 günde tamamlanacak. Caminin karkas inşaatı içinse 5 milyon TL harcanmıştı. Bölgesine vizyon kazandıracak olan Celebi Sultan Mehmed Camii'nde hafızlar tarafından 7 gün 24 saat, (namaz vakitleri hariç) kesintisiz canlı Kuran'ı Kerim okunacak.

2 BİN 742 METREKARELİK BİR ALAN ÜZERİNE

Mimarisiyle İstanbul Fatih'teki tarihi Atik Ali Paşa Camii'ne benzeyen Çelebi Sultan Mehmed Camii, Yeni Mahalle'de Seyhan ve Ceyhan caddelerinin kesiştiği noktadaki 2 bin 742 metrekarelik bir alan üzerine inşa ediliyor. Yaklaşık maliyeti 5 milyon olan ve ihale yöntemiyle inşa edilen caminin çevresinde yeşil alan düzenlemesi de yapılması bekleniyor. Böylece cami alanı, 7 bin 300 metrekareye çıkacağı ifade edildi.

AYNI ANDA 5 BİN KİŞİ NAMAZ KILABİLECEK

Caminin ana ibadet yeri 600 metrekare, son ibadet yeri 205 metrekare, avlu sahası 766 metrekare, orta meydan 350 metrekare, minare uzunlukları ise 46,5 metre olacak. Türk-İslam medeniyetindeki cami anlayışına uygun şekilde tasarlanan camide, düz taban girişi sayesinde yaşlılar ve ortopedik engelliler ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilecekler. Caminin avlusundaki külliye de ise İslam ilimleriyle ilgili dersler verilecek ve sohbetler yapılacak. Camide aynı anda 5 bin kişi namaz kılabilecek.

Çelebi Sultan Mehmed Camii’sine İlk Tuğla Tütüncü’den

Çelebi Sultan Mehmed Camii’sine İlk Tuğla Tütüncü’den

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber