Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2016 - 16:53 Yorum: 0

Çelenk: “15 Temmuz’da ilk defa ‘derin millet’ten söz ettik”

Adaleti Savunanlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı (ASDER) Arif Çelenk, 15 Temmuz akşamı milletin 7'den 70'e çok büyük bir direniş gösterdiğini belirterek,...

Çelenk: “15 Temmuz’da ilk defa ‘derin millet’ten söz ettik”

Adaleti Savunanlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı (ASDER) Arif Çelenk, 15 Temmuz akşamı milletin 7'den 70'e çok büyük bir direniş gösterdiğini belirterek, "Bir zamanlar "derin devlet'ten bahsediyorduk, ilk defa 15 Temmuz'da "derin millet'en söz etmeye başladık" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Adaleti Savunma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Arif Çelenk'in konuşmacı olarak katıldığı "15 Temmuzun Manevi Dinamikleri; Direnişten Dirilişe" adlı konferans düzenlendi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen konferansa Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, okul müdürleri ve çok çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İmam Hatip okullarının önemine vurgu yaptı. Türkiye'de söz sahibi olan birçok kişinin İmam Hatip okullarından mezun olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, öğrencilerden bolca çalışmalarını istedi. Konuşmasında 15 Temmuz sürecine de değinen Balkanlıoğlu, milletin iradesi ve gücü ile bu sıkıntıların aşıldığını söyledi.

"40 yıldır çocuklarımızı çaldılar"

"15 Temmuzun Manevi Dinamikleri; Direnişten Dirilişe" adlı konferansına konuşmacı olarak katılan ASDER Genel Başkan Yardımcısı Arif Çelenk, programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. FETÖ'nün 40 yıldır gençleri ve geleceklerini çaldığını ifade eden Çelenk, "15 Temmuz çok karanlık bir gece. Bu milletin ordusunun elbisesini giyen hainlerin 80'li yıllardan bu yana yaptıkları gizli örgütsel çalışmanın sonucunda yaşandı. O, 40 yıllık sürede çocuklarımızı çaldılar, ümmetin imanını, milletin imkanını ve geleceğimizi çaldılar. Birde bunlar yetmiyormuş gibi kendilerine akıl olarak gördükleri efendilerine uyarak devletin silahları ile bu milleti alaşağı edip bu ülkeyi birilerine teslim etmek istediler. Allah bu fırsatı onlara vermedi. 15 Temmuz gecesi hem hainliği yönüyle hem de milletin kenetlenmesi yönüyle çok farklı bir gece. 15 Temmuz Çanakkale ruhunun ülkemizde tekrar dirilişine, direnişten dirilişe ülkemize yeni bir format atılmasına, milli benliğine ve beraberliği gösteren bir gecedir" diye konuştu.

"FETÖ'cüler ülkeden silinip gidecek"

FETÖ ile mücadelenin tüm hızıyla devam ettiğini ve FETÖ'cülerin bu ülkeden silinip gideceğini aktaran Çelenk, "FETÖ hareketinde süreç devam ediyor. Sorgulananların çapraz sorguları ile yeni kimlikler ortaya çıkmaya başlıyor. Necip Fazıl Kısakürek'in de ifadesi ile "Surda bir gedik açtık mukaddesi mi mukaddes. Ey kahpe rüzgar artık ne yönden esersen es." O gece bütün milletin gayreti ve ümmetin duası sabaha kadara bizim yanımızdaydı. Bundan sonrası için korkum yok, ordu kendini yeniliyor, devlet kendini yeniliyor. Her şeyden önce siyasi iradenin, millet iradesinin, milletin bütünlüğü ile bütünleşmesinden oluşan bugün ki uygulama ile tez elden FETÖ ve FETÖ'cüler bu ülkeden silinip gidecekler inşallah" şeklinde konuştu.

"15 Temmuz'da ilk defa "derin millet'ten bahsettik"

Milletin 15 Temmuz'da Çanakkale ruhu ile direndiğini, ordu ve devlete olan sadakatini gösterdiğini aktaran ADER Gen. Bşk. Yard. Arif Çelenk, "FETÖ mücadelesinde Türkiye'yi artık zor bir süreç beklemiyor, artık milletin iradesi hakim oldu. Bir zamanlar "derin devlet'ten bahsediyorduk, ilk defa 15 Temmuz'da "derin millet'en söz etmeye başladık. Hiç harp okulu eğitimi almadığı halde Danyal Şimşek'lerin egzoz borularını tıkayarak tankı durdurmaları, tıpkı Seyit Onbaşı gibi 215 kiloluk top kaldırması 18 Mart'ta nasıl milletin kaderini değiştirdiyse, Metin Doğanların tonluk tankların önüne yatma cesaretini göstermesi, Safiye Bayatların tek başına tanklara direnmesi, Şerife Bazların kamyonlara çıkıp meydanlara insan taşıması ve 7'den 70'e Çanakkale ruhunu yaşayan insanlar 15 Temmuz gecesi "ben milletim" dedi ve millet olarak kedine gelme şuuru ile Başkomutanının riyasetinde orduya, devlete sadakatini belli etti" ifadelerini kullandı.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından ADER Gen. Bşk. Yrd. Arif Çelenk'e plaket ve çiçek takdim edilmesinin ardından konferans sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber