Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Eylül 2016 - 09:28 Yorum: 0

Çelik kapıda merdiven altı üretime dikkat

Çelik kapı sektörünün yenilikçi firması Köprülü Grup'un yönetim kurulu üyesi Hasan Yılmaz, tüketicilere, çelik kapı seçerken merdiven altı imalathanelerden...

Çelik kapıda merdiven altı üretime dikkat

Çelik kapı sektörünün yenilikçi firması Köprülü Grup'un yönetim kurulu üyesi Hasan Yılmaz, tüketicilere, çelik kapı seçerken merdiven altı imalathanelerden uzak durmaları tavsiyesinde bulundu.

Ankara Kazan'daki modern üretim tesisleri ve ülke geneline hızla yayılan satış noktası ağı ile sektörün genç ve dinamik firmaları arasında yerini alan Köprülü Çelik Kapı, sıra dışı tasarımları ile estetik çözümler üretiyor.

Adana'da Kenan Evren Bulvarı'nda fabrikadan halka satışa hazırlanan Köprülü Grup'un yönetim kurulu üyesi Hasan Yılmaz, çelik kapı alacak tüketicilere, bazı uyarı ve tavsiyelerde bulundu. İlk ve en önemli tavsiyesinin, çelik kapı seçerken kurumsal firmaların tercih edilmesi olduğunu belirten Yılmaz, "Bu sektörde kurumsallık çok önemli. 50 metrekare alanda imalat yaptığını söyleyen çelik kapıcılar var. Aslında sadece tabela var. Kasayı başka yerde büktürüyor, boyayı başka yerde yaptırıyor. 50 metrekarelik atölyesinde kapıyı sadece toplatıyor. Sonra işine gelmediği zaman tabelayı bir gecede indirip ortadan kayboluyor ve tüketici mağdur oluyor" dedi.

"Firmadan referans istenmeli"

Tüketicilere, ucuzluğuna aldanıp, marka tescili bulunmayan çelik kapıları almamaları önerisinde bulunan Yılmaz, "Bizim tüketiciyi koruma adına bazı girişimlerimiz de var. Tescili yapılmamış ya da bu şekilde merdiven altında üretimi yapılan ürünlerin belirli bir yaptırımla kontrol altına alınmasının mücadelesini veriyoruz. Ancak bu iş tüketicide bitiyor. Tüketici, çelik kapı alacağı firmanın ürün teslim edilebilirliğini mutlaka iyi gözlemlemeli. En azından birkaç referans ile bundan emin olmalı" diye konuştu.

"Kapıda profil desteği mutlaka olmalı"

Köprülü Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yılmaz, bir diğer önemli konunun ise ürünün kalitesi olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"En düşük seriden en yüksek seriye kadar olan aralıkta kesinlikle ve kesinlikle profil desteksiz kapı alınmamalı. Kapının kanat çerçevesi mutlaka profil destekli olmalı, çünkü profil desteği olmayan kapı, levye ile çok kolay kasadan ayrılabilir. Profil olmadığı için çok ses çıkmaz ve binada kimse bunu duymaz. Profil desteği olan kapı ise levye ile çok zor açılır. O yüzden tüketici, kapı seçerken bu konuya özellikle dikkat etmeli."

Bunların dışında, kilit sisteminde yine bilindik, kendisini bu alanda kanıtlamış markaların ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, "Piyasada markasını ve kendisini kanıtlayamamış bir sürü kilit sistemi var, bunlardan uzak durulmalı" ifadelerini kullandı.

Çelik kapıda merdiven altı üretime dikkat

Çelik kapıda merdiven altı üretime dikkat

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber