Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Ağustos 2016 - 16:18 Yorum: 0

Çelikcan: "Belediyecilik sosyal projelerle var olur"

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Günümüzde belediyecilik faaliyetleri artık yaptığınız sosyal projelerle önem kazanıyor. Sosyal projelere...

Çelikcan: 'Belediyecilik sosyal projelerle var olur'

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Günümüzde belediyecilik faaliyetleri artık yaptığınız sosyal projelerle önem kazanıyor. Sosyal projelere ne kadar önem verirseniz, vatandaşa şefkat eli ile ne kadar dokunursanız o kadar başarılı olursunuz" dedi.

Başkan Çelikcan, Yüreğir'de göreve geldiği 2009 yılından bu yana alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra sosyal projelere de önem verdiklerini bu kapsamda "Belediyeniz Yanınızda" projesi ile yaşlının, düşkünün, kimsesizin yanında olduklarını söyledi.

Yaşlıların, toplumun en önemli parçaları olduğunu ifade eden Çelikcan, "Hayatı onlar için daha kolay ve yaşanılır kılmalıyız. Bu amaçla "Belediyeniz Yanınızda" projesiyle hasta, yaşlı ve kimsesizlerin yanında oluyor. Özel donanımlı mobil bir araçla yola çıkan ekipler önceden tespit edilen yaşlı ve kimsesizlere sağlık, kuaför ve kişisel bakımlarında düzenli olarak hizmet veriyor. Bu proje ile ev ortamında yaşlıları desteklemek ve onların toplumdan soyutlanmadan yaşamlarına devam etmesi amaçlanıyor" diye konuştu.

Yüreğir'e Hoşgeldin Bebek

Belediye hizmetlerini, doğumdan ölüme geniş bir yelpazede sunduklarını kaydeden Çelikcan, "Yüreğir'e Hoş Geldin Bebek projesi ile yaklaşık 5 yılda 15 bin bebeğe "hoş geldin" denildi. Yüreğir Belediyesi ailelerin en mutlu gününde yanlarında oldu. Yeni annelere bebeklerini büyütürken dikkat etmesi gereken birçok konuda eğitimler verildi. Özellikle dünyada da büyük bir sorun olan ani bebek ölümlerine karşı sosyal farkındalık çalışmaları yapıldı" dedi.

Engelliler evlerinden çıktı

"Sevgiye Engel Yok" anlayışı ile 2009 yılından itibaren engelli politikalarını değiştirdiklerini söyleyen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçede bulunan engellilerin hayatlarını kolaylaştıran ve onları önemseyen birçok ilke imza atarak kısa sürede farklarını ortaya koyduklarını ifade etti. Çelikcan, "İlk etapta engellilerin sosyal hayata katılabilmeleri için hazırlanan Yüreğir Engelli Koordinasyon Merkezi tamamlandı ve engellilerin etkinlik ve kurslara katılmaları için özel dizayn edilen araçlar tahsis edildi. Yüreğir'de uzun süredir evlerinden çıkamamış, tekli bir hayata mahkum kalmış engelliler sosyal hayata katıldı. Engelliler için onlarca farklı ve özel etkinlik ile eğitim kursları düzenlendi" dedi.

Sosyal projelerin önemi

Yol, park, temizlik gibi konularının zaten belediyelerin asli görevi olduğunu vurgulayan Başkan Çelikcan şöyle devam etti:

"Günümüzde belediyecilik faaliyetleri artık yaptığınız sosyal projelerle önem kazanıyor. Sosyal projelere ne kadar önem verirseniz, vatandaşa şefkat eli ile ne kadar dokunursanız o kadar başarılı olursunuz. Bir nevi belediyecilik hizmetleri sosyal projelerle var olur diyebiliriz. Biz Yüreğir Belediyesi olarak sosyal projelere çok önem veriyoruz. Çözüm odaklı hizmet anlayışı ile hareket ediyoruz. Kısıtlı imkanlarımızla her daim vatandaşımızın yanında olmaya özen gösteriyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber