Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 23 Ağustos 2014 - 21:13 Yorum: 0

Celil Sağır'ı yıldızlar uğurladı

Türk futbolunun Fatih Terim'den sonra "İmparator" lakaplı futbolcusu Celil Sağır'ın jübilesinde

Celil Sağır'ı yıldızlar uğurladı

SAMSUN (AA) - Türk futbolunun Fatih Terim'den sonra "İmparator" lakaplı futbolcusu Celil Sağır'ın jübilesinde, Türkiye'nin yıldız futbolcuları gösteri maçı yaptı.

Samsunspor ve Türk Milli Takımı'nın eski futbolcusu Celil Sağır'ın jübilesi için Türkiye Şöhretler Karması ile Samsunspor Şöhretler Karması, Samsun 19 Mayıs Stadyumunda karşılaştı. 

Tümer Metin, Ceyhun Eriş, Hasan Vezir, Ali Gültekin, Hami Mandıralı, Hakan Ünsal, Erhan Altın, Semih Yuvakuran, Tamer Tuna gibi yıldız futbolcuların bulunduğu Türkiye Şöhretler Karması ile Tanju Çolak, Celil Sağır, Ali Akdeniz, Cenk İşler, İsmet Taşdemir, Güngör Öztürk, Ali Akdeniz'den oluşan Samsunspor Şöhretler Karması, 30'ar dakikadan oluşan gösteri maçı yaptı. Maçı Samsunspor Şöhretler Karması 9-4 kazandı.

Maç sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Celil Sağır, kendisini uğurlamaya gelen futbolculara teşekkür etti.

Futboldan kopmasının mümkün olmadığını belirten Sağır, Avrupa'da eğitim aldıktan sonra teknik direktör olarak futbolun içinde kalmayı sürdüreceğini söyledi.

Samsunspor'dan Galatasaray'a transfer olduktan sonra Avrupa gol kralı olan Tanju Çolak ise "Yıllar sonra Samsunspor formasıyla Samsun'da sahaya çıktığım için mutluyum. Celil Sağır gibi Türk futbolunun yetiştirdiği yıldız bir futbolcuyu uğurlamak için buraya geldik. Ona bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

Trabzonspor'un efsane futbolcusu Hami Mandıralı da Sağır'ın önemli bir futbolcu olduğunu belirterek, çeşitli takımlarda oynamış başarılı futbolcuları bir araya getirdiği için kendisine teşekkür etti.

Galatasaraylı eski futbolcu Hakan Ünsal ise hep rakip olarak karşılaştıkları Sağır'a karşı sahada zorladığını anlattı.

- Celil Sağır'ın kariyeri

Yolspor'da yetişen Celil Sağır, 1994'te Samsunspor'a transfer oldu. 6 sezon Samsunspor forması giyen Sağır, 2000 yılında transfer olduğu Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşadı.

Bir sezon Fenerbahçe'de oynadıktan sonra tekrar Samsunspor'a dönen Celil Sağır, 5 sezon aralıksız kırmızı-beyazlı renkleri giydi.

"İmparator Celil" olarak tanınan Sağır, sırasıyla Malatyaspor, Çaykur Rizespor ve Tekirdağspor'da forma giydikten sonra futbol hayatını sonlandırdı.

Profesyonel futbol hayatı boyunca 299 Süper Lig maçına çıkan Sağır, 32 gol kaydetti. 1996-1997 yılları arasında 8 kez A Milli Takım formasını giyen Sağır, 9 defa da Ümit Milli Takımı formasını terletti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber