Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 16 Eylül 2014 - 16:23 Yorum: 0

Çeltik üreticilerinden suç duyurusu

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği, pirinçle ilgili iddiaları dolayısıyla görevden alınan uzman doktor hakkında suç duyurusunda bulundu

Çeltik üreticilerinden suç duyurusu

EDİRNE (AA) - İpsala Çeltik Üreticileri Birliği, pirinçle ilgili açıklamaları dolayısıyla görevden alınan Edirne Devlet Hastanesi İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Dilek Tucer hakkında suç duyurusunda bulundu.

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar, yaptığı açıklamada, Edirne'nin Türkiye çeltik üretiminin yüzde 50’sini karşıladığını söyledi.

Bölgede 500 bin dekar alanda çeltik ekimi yapıldığını belirten Balcılar, şöyle konuştu:

"Üreticiler, bu açıklamayla zor durumda kaldı. Trakya Üniversitesinin, 42 yerden toprak ve su alınarak yapılan analiz araştırmasında, Türk Gıda Kodeksine göre insan sağlığına zararlı olan binde iki gram kurşun elementine hiç rastlanmamıştır. Bu rapor 2013 yılında yapılmış ve kesinlikle Trakya'da üretilen pirincin temiz olduğunu göstermiştir. Bölgemizdeki pirinçlerin kanserojen madde içerdiği yönündeki açıklamalar hangi verilere, hangi istatistiklere, hangi donelere göre dayandırılarak yapılmıştır. Hem Türk halkına hem de üreticilere açıklamasını istiyoruz."

Balcılar, yapılan açıklamanın üreticileri maddi ve manevi açıdan mağdur ettiğini, bu nedenle Dr. Tucer hakkında İpsala Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan ise hiçbir delile dayandırılmadan yapılan açıklamanın talihsiz ve yersiz olduğunu, gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra düzeltici bir açıklama beklediklerini kaydetti. 

 

- Destek açıklamaları

 

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erol ise yaptığı yazılı açıklamada, Dr. Dilek Tucer'in basın toplantısında herkesin bildiği gerçekleri açıkladığı için görevden alındığını savundu.

Yetkililerin acil olarak Ergene Nehri'ndeki kirlilik ve çevre sorunlarına ilişkin bilimsel araştırma yapması gerektiğini ifade eden Erol, kanser oranlarındaki artışın da araştırılması istedi.

Ergene Platformu da Dr. Tucer'in göreve iade edilmesi gerektiğini öne sürdü.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber