Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Mart 2015 - 15:23 Yorum: 0

"Cemil Dede" 50 yıldır taş fırın inşa ediyor

AFYONKARAHİSAR (AA) - Sandıklı'da ilerleyen yaşına rağmen "taş fırın" ustalığını sürdüren Kadir Cemil Koç, 50 yıldır titizlikle üstünde durduğu mesleğinde çalışkanlığıyla gençlere...

'Cemil Dede' 50 yıldır taş fırın inşa ediyor

AFYONKARAHİSAR (AA) - Sandıklı'da ilerleyen yaşına rağmen "taş fırın" ustalığını sürdüren Kadir Cemil Koç, 50 yıldır titizlikle üstünde durduğu mesleğinde çalışkanlığıyla gençlere örnek oluyor.

Bölge halkı tarafından tanınan, pek çok köy ve mahalledeki fırınları inşa eden 80 yaşındaki Koç, mesleğini de bugüne kadar sadece oğluna öğretebildiğini söyledi. Sandıklı ve civarında kendisinden başka söz konusu alanda usta kalmadığını anlatan Koç, çırak bulmakta güçlük çektiğini dile getirdi. 

Koç, çırak olmak isteyenin önce parayı sorduğunu, iş öğrenmek gibi niyetinin olmadığını savundu.

Fırınların özelliği hakkında da bilgi veren Koç, teknoloji sonucu bu fırınlara ilginin kalmadığını, artık köylere bile şehirlerden ekmek geldiğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber