Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Magazin 03 Kasım 2014 - 17:03 Yorum: 0

Çenesindeki kırıklar başarılı bir şekilde ameliyat edildi

Medical Park Göztepe Hastanesi KBB Uzmanı Prof. Dr. Ünal Bayız, dizi setinde kaza geçiren ünlü oyuncu Necati Şaşmaz'ın çenesinden başarılı bir operasyon geçirdiğini kaydetti.

Çenesindeki kırıklar başarılı bir şekilde ameliyat edildi

Medical Park Göztepe Hastanesi KBB Uzmanı Prof. Dr. Ünal Bayız, paradigma setinde kaza geçiren meşhur oyuncu Necati Şaşmaz'ın  çenesinden başarılı bir operasyon geçirdiğini belirterek, 'Necati Bey, filmde canlandırdığı Polat Alemdar kadar güçlü' dedi. 

Prof. Dr. Ünal Bayız, hastanede düzenlenen matbuat toplantısında, oyuncu Necati Şaşmaz'ın sıhhat durumuyla ilgili bilgi verdi. 

Dizi çekimleri esnasında otomobilinin kayması ve duvara çarpması neticesinde baş travması geçiren Necati Şaşmaz'a çekim platformunda bekleyen ambulansta hemen ilk müdahalenin yapıldığını ve oyuncunun hastanelerine getirildiğini anlatım eden Bayız, bunun kocaman bir talih olduğunu belirtti.

Bayız, 'Hastanemize geldiği andan itibaren hayati tehlike saptama etmedik, bilinci daima yerindeydi, bilinci açıktı. Gerekli müdahaleleri ve filmleri incelemesini yaptıktan sonra müşahede altına aldık. Gerçekten Necati bay filmde canlandırdığı Polat Alemdar kadar güçlü, fiziksel şekilde da ruhsal şekilde da güçlü. Bize de fazla aşırı destekçi oldu. Gerekli hazırlıkları yaparak pazar günü saat 14.00 sıralarında ameliyata aldık, çenesinde saptama edilen kırıklar muvaffakiyetli bir biçimde ameliyat edilmiştir. Şu anda takibi devam etmektedir' diye konuştu. 

Çene kırığı tamiri ameliyatı geçiren oyuncunun yüzünde herhangi bir izin kalmayacağını kaydeden Bayız, 'Ufak tefek çizikler ve yanık izleri vardı, hava yastığının patlamasına bağlı, bunlar hiç bir tehlike ve sıkıntı oluşturmayacaktır' ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Bayız, oyuncunun derhal taburcu edilebilecek vaziyette olduğunu ancak hastanede tedaviyi sürdürüp çarşamba günü sabah saatlerinde taburcu etmeyi planladıklarını dile getirdi. 

Operasyonu gerçekleştiren Plastik Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ercan Cihandide de ameliyat konusunda bilgi verdi.

Cihandide, oyuncunun alt çene kemiğinin iki ayrı yerinde kırık saptama ettiklerini, ağzın içerisinde yapılan kesiyle kırık hattına ulaştıklarını ve tel taktıklarını aktardı. İyileşme için en az 4 haftanın lüzumlu olduğunu kaydeden Cihandide, 'Ne vakit paradigma setlerine dönebilir?' şeklindeki soru üstüne ise, 'Bir şey ifade etmek için fazla aşırı erken. Ne vakit kendini hazır hissederse. Hasta yakınları bize ameliyat ne kadar sürer diye sorarlar, ameliyat bitene kadar sürer deriz. Onun için fazla aşırı erken bir şey ifade etmek için. Şu anda da konuşuyor. Konuşmasıyla ilgili bir şey yok. Psikolojik manada da iyi' dedi. 

Cihandide, oyuncunun bu vakit içerisinde sıvı gıdalarla besleneceğini de söyledi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber