Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 11 Mart 2015 - 18:08 Yorum: 0

CENTCOM Komutanı General Austin Kırşehir'de

General Austin, "eğit-donat" programı kapsamında ÖSO mensuplarına eğitim verilecek Kaman ilçesinde, askeri yetkililerle bir araya geldi, tesislerde incelemelerde bulundu

CENTCOM Komutanı General Austin Kırşehir'de

KIRŞEHİR (AA) - ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Lloyd Austin, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarından bir bölümünün eğitimi ve silah sistemleri dahil donatımı konusunda yapılan anlaşma kapsamında eğitim göreceği, Kırşehir'in Kaman ilçesindeki askeri tesislerde incelemelerde bulundu.

Austin ve beraberindeki heyet, sabah Ankara'da askeri yetkililerle bir araya geldi. Özel Kuvvetler Komutanlığında temaslarda bulunduğu öğrenilen ABD'li komuta heyeti daha sonra helikopterlerle Kırşehir'e geçti.

ABD'li heyetin de yer aldığı 4 helikopter, Hirfanlı köyündeki Şehit Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Kışlası'na indi. Burada kendileri için bekletilen araçlara binen askeri yetkililer, idari binaya hareket etti. General Austin ve beraberindekiler, askeri yetkililerle görüştü, incelemelerde bulundu.

Öte yandan eğitime katılacaklardan ilk etapta 300 kişinin 15 Mart itibarıyla ilçeye getirilmesinin planlandığı öğrenildi. Kışla içinde ise yeni düzenleme çalışmaları kapsamında iş makinelerinin malzeme sevkiyatı sürüyor. Kışlanın giriş bölümünde de güvenlik önlemlerinin artırılması amacıyla inşaat çalışması yapılıyor. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber