Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 14 Kasım 2014 - 15:03 Yorum: 0

Cep telefonundan "ortak sınavlara hazırlık" dönemi başladı

MEB, eğitimde FATİH projesi kapsamında merkezi ortak sınavlara girecek 8. sınıf öğrencileri için 6 dersten hazırladığı ders videolarını Bakanlığın "eba" portalından hizmete sundu.

Cep telefonundan 'ortak sınavlara hazırlık' dönemi başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitimde FATİH projesi kapsamında merkezi birlikte sınavlara girecek 8. derslik öğrencileri için 6 dersten hazırladığı ders videolarını Bakanlığın 'eba' portalından hizmete sundu. 

Farklı içeriklerle hazırlanan ders videolarına cep telefonlarından, tabletlerden yahut bütün bilgisayarlardan ulaşılabilecek. 

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Dinçer Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8. derslik öğrencilerinin gireceği merkezi birlikte sınavların birinci çağda  26-27 Kasım'da gerçekleştirileceğini anımsattı.  

Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatıyla, FATİH Projesi kapsamında öğrenciler arasında fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla Nisan 2014’ten itibaren öncelikli şekilde 8. derslik öğrencilerine yönelik “e-Ders” projesinin hayata geçirildiğini belirten Ateş, bu kapsamda 8. sınıfların bütün derslerden videolarının tamamlandığını bildirdi. 

Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerine ilişkin eğitim programlarındaki bütün kazanımlara yönelik konu ifade videolarının bakanlığın Eğitim Bilişim Ağı (EBA) olan eba.gov.tr adresine yüklendiğini duyuran Ateş, fen ve teknoloji ile ingilizce derslerinin konu ifade videolarının ise eğitim programı ve merkezi İmtihan sistemi takvimiyle eş zamanlı şekilde üretildiğini ve yayına alındığını aktardı. 

8. derslik öğrencileri için çekilen yekün 260 'e-Ders' videosunun, okulda işlenen konuları evde yine etmek arzulayan veya muhtelif nedenlerle okula devam edemeyen öğrencilerin kolaylıkla ulaşabilecekleri www.eba.gov.tr internet adresi üzerindenHD kalitesiyle yayınlandığını bildiren Ateş, öğrenci, muallim ve velilerin videoları çevrimdışı da kullanabilmesi için indirme seçeneğinin de sunulduğunu anlattı. 

Videoların öğrencilerin yanı sıra velilerin de istedikleri vakit istedikleri yerden ulaşabilecekleri şekilde, etkileşimli tahtalarda, bilgisayarlarda, tabletlerde ve cep telefonlarından görüntülenebildiğini söz eden Ateş, yapılan çalışmanın yetiştirme kurslarına süren öğrenciler için ciddi bir içerik desteği, bu kurslara devam edemeyen öğrenciler için de fırsat eşitliği sunduğunu söyledi. 

Videoların 3-7 dakika içerisinde hazırlandığını söz eden Ateş, 'Bu vakit pedagojik şekilde konsantrasyon süresi göz önüne alınarak hazırlandı. Sistemin en ciddi yanı,  vakitten ve mekandan müstakil biçimde herhangi bir bilgisayar, tablet yahut cep telefonundan izlenebilir olması' diye konuştu.   

Öğretmenlere de ders içeriği sunuluyor

Dinçer Ateş, videolarda öğretmenlerin derslik içerisinde kullanacakları içeriklerin de bulunduğunu kaydetti.  

Öğretmenlere, videolarda anlatımlar için uygulanan içerikleri ve sunum dosyalarını indirebileceklerini kaydeden Ateş, bu videolardaki etkileşimli tahta içeriklerini kendi derslerinde kullanabileceğine işaret etti.

Ateş, 'Elektronik ders videoları için YEĞİTEK Genel Müdürlüğündeki EBA stüdyolarında sahalarında profesyonel 12 öğretmen, 6 grafiker ve 10 teknik destek personeli vazife aldı. Videolar, senaryolar, ders anlatımlar, video çekimleri ve etkileşimli tahta içerikli, fer ve ses dizaynına kadar Bakanlığımızın olanaklarıyla 6 ayda tamamlandı. 'e-Ders' projesinin 5, 6 ve 7. sınıflar için de uygulanması amacıyla çalışmalara başlandı. Lise videolarını da düzene eklemeyi planlıyoruz' bilgilerini aktardı. 

Dinçer Ateş, 'Türkiye'nin herhangi bir yerinde herhangi bir öğrencinin bu ders videolarına ulaşabilmesi gerçekte eğitimde fırsatları da arttırmış oluyor. Sayın Bakanımız Nabi Avcı'nın talimatıyla başlatılan 'e-Ders' projesiyle, yer yer kamuoyunda donanım projesi benzeri algılanan “Eğitimde FATİH Projesi”nin eğitim içerikleri bakımından ne denli ciddi bulunduğu bir defa daha vurgulanmış oldu' dedi.

Kaynak: AA

ETİKETLER: MEB , FATİH Projesi , Sınav , Hazırlık
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber