Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Eylül 2016 - 17:08 Yorum: 0

Cerattepe’de süreç uzuyor

Cerattepe davasında bugün görülen karar duruşmasında avukatların reddi hakim talebinde bulunarak duruşma salonunu terk etmesinin ardından açıklama yapan...

Cerattepe’de süreç uzuyor

Cerattepe davasında bugün görülen karar duruşmasında avukatların reddi hakim talebinde bulunarak duruşma salonunu terk etmesinin ardından açıklama yapan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, mücadelelerini devam edeceklerini ve maden firmasının Artvin'den geldiği gibi gideceğini söyledi.

Mahkeme çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karahan, sürecin ne şekilde devam edeceği sorusu üzerine, "Bundan sonra ne olacak? Artvin halkı davasında kararlıdır. Geldikleri gibi gidecekler diyoruz. Biz yaşamımızı savunuyoruz. Biz asla vatan haini veya başka bir şey değiliz. Başka şeylere çekmeye çalışıyorlar. Biz yaşamımızı savunmaya devam edeceğiz. Yasa dışı bugüne kadar bir şey yapmadık. Bundan sonra da yapmayacağız. Aynı şekilde devam edeceğiz. Tüm katılımcılara ve basına teşekkür ediyoruz. Sesimizi daha fazla duyurmaya çalışacağız. Yaptığımız yanlış bir şey yok" dedi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbağ ise açıklamasında, "Tamamen bir siyasal mahkeme ile karşı karşıyayız. Ne yazık ki hukukun bittiğini bir kez daha gördük. İktidarın Anayasa'yı yok sayarak yürüttüğü çalışmalar devam etmektedir. Rize ve Artvin Valilileri'nin yaptığı açıklamalar, aramalar, sıkı yönetim ilan etmeleri ile mahkemenin sadece bir prosedürü yerine getirme aracı güttüğünü gördük. Bütün yapılan işlerin aslında bir prosedür olduğunu gördük. Valilerin yaptığı açıklamalar ile bu mahkemenin kararının aslında verilmiş olduğunu gördük. Bu kararın sorumlusu siyasi iktidardır. Siyasi iktidar bu ülkenin dağını toprağını bir takım yandaşa, milletin anasını sövenlere dağıtılır. Son olarak mahkemeyi reddederek mahkemeden ayrıldık. Siyasi kararları onların olsun. Carettepe artık bizimdir. Cerattepe'yi artık halk savunacak" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber