Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 12 Mayıs 2016 - 16:58 Yorum: 0

Çerkesler Sürgünün 152’nci Yılında Atalarını Anmaya Hazırlanıyor

Kafkas Dernekleri Federasyonu tarafından 21 Mayıs Büyük Çerkes Sürgünü için belirlenen etkinlik takviminde Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma...

Çerkesler Sürgünün 152’nci Yılında Atalarını Anmaya Hazırlanıyor

Kafkas Dernekleri Federasyonu tarafından 21 Mayıs Büyük Çerkes Sürgünü için belirlenen etkinlik takviminde Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği de bazı etkinliklere katılacak.

Merkezi Ankara'da bulunan Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) tarafından belirlenen programlar kapsamında, "Gelenek ve Gelecek: Türkiye Çerkeslerinin Güncel Sorunları" konulu bir konferans düzenlenecek. 13 Mayıs Cuma günü düzenlenecek konferans ile "Sürgün ve Soykırımı Anma Haftası" programı başlatılacak. Türk İş Konferans Salonu'nda düzenlenecek olan konferansta, "Türkiye-Rusya İlişkileri ve Çerkeslere Yansımaları" ve "Anadil Eğitimi ve Sorunları" ele alınarak değerlendirilecek.

KARADENİZİN HER İKİ YAKASINDA AYRI PROGRAMLAR

Etkinlikler kapsamında, 1864 Büyük Çerkes Sürgünü sırasında hayatta kalan Çerkeslerin ilk ayak bastığı yer olarak bilinen Kocaeli'nin Kandıra ilçesi Kefken sahili, 14 Mayıs Cumartesi günü Türkiye'de yaşayan Çerkeslere ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin farklı bölgelerinden Kocaeli'ne gelecek katılımcılar her yıl olduğu gibi bu yıl da karaya ilk ayak basanların sığındıkları mağaraları ziyaret edecek, hayatını burada kaybedenlerin mezarlarında dua ettikten sonra kortej oluşturarak sahile yürüyecek, denize karanfil bırakacak. Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği'de Kefken'de yapılacak etkinliklere katılacak. Öte yandan 21 Mayıs Cumartesi günü Kabardey Balkar Cumhuriyeti'nin Nalçik kentinde de anma etkinlikleri düzenlenecek.

Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği, 21 Mayıs Cumartesi günü ise sürgün dolayısı ile bir yürüyüş düzenleyecek ve yürüyüşün ardından Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde bir konferans düzenleyecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber