Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2016 - 12:08 Yorum: 0

Çermik’te fakir ailelere ev yapılıyor

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından evleri oturulamayacak durumda olan 10 fakir aileye ev...

Çermik’te fakir ailelere ev yapılıyor

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından evleri oturulamayacak durumda olan 10 fakir aileye ev yapılacağı belirtildi.

Çermik Kaymakamlığı SYDV tarafından ekonomik durumları zayıf ve evleri eski toprak yapı olup oturmaya el verişli olmayan 10 fakir ailenin evlerinin yıkılıp yerine betonarme ev yapılması için Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne gönderilen projenin kabul edildiğini belirten Çermik Kaymakamlığı SYDV Müdürü Abubekir Tekdemir, evlerin yapılmasının fon tarafından kabul edildiğini ve 1 yıl içerisinde evlerin yıkılıp yerlerine betonarme evler yapılacağını söyledi. SYDV Müdürü Tekdemir, 10 fakir aileye yapılacak evlerin büyüklüğünün hanede yaşayan kişi sayısına bağlı olacağını ve 50 metrekare ile 110 metrekare arasında değişen büyüklükte betonarme ev yapılacağını belirterek, "Çermik'te "Gülen Yüzler Projesi" adı altında fakir ailelere ev yapılması yönündeki proje çerçevesinde 2009 yılından bugüne kadar yaklaşık 100 fakir aileye ev yapılmıştır. SYDV'nin amaçları arasında yer alan barınma yardımı devam ediyor. Çermik Kaymakamlığı SYDV mütevelli heyeti kararıyla 10 fakir ailenin evleri yıkılıp yeniden anahtar teslim yapılıp vatandaşa teslim edilmesi kararı alındı. "Gülen Yüzler Projesi" olarak hayata geçirilecek bu proje için Çermik Kaymakamlığı SYDV tarafından, evlerin anahtar teslimi için yapım ihalesi önümüzdeki günlerde başlayacaktır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber