Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Ağustos 2018 - 15:50 Yorum: 0

Çeşitli Cep Telefonu Modelleri Arasından En Uygun Telefonu Nasıl Bulabilirim?

Gelişen teknolojiyle birlikte kullandığımız elektronik aletlerdeki ihtiyaçlarımız da bu doğrultuda değişti.

Çeşitli Cep Telefonu Modelleri Arasından En Uygun Telefonu Nasıl Bulabilirim?

Üretilen telefonlar arasında kendimize en uygun olan telefon modelini nasıl bulabileceğimiz ise tam bir muamma. Herkes akıllı telefon kullanıyor fakat kimse gerçekten kullandığı telefonun özelliklerini bilmiyor. Bu durumda oturup araştırmak yerine uzman olan kişiye sorarak veya “en pahalısı en iyisidir” mantığıyla hareket ederek bir telefon alıyor. Öyleyse “bu kadar çok çeşidin olduğu piyasada bana nasıl bulabilirim?” sorusunu cevaplandıralım.

Öncelik Belirleme

İlk önce yapılması gereken iş bir telefonda en çok ihtiyacınız olan özelliğin hangisi olduğuna karar vermektir. Kamera, batarya, RAM, dahili hafıza ve ekran boyutu başlıca kriterler arasındadır.

Ekran Boyutu

Kimisi büyük ekranlı telefonları çok beğenirken kimisi küçük ekranlı telefonların daha zarif olduğunu düşünüyor. Bu sebeple piyasada aşağı yukarı 4 inç ve 7 inç ekran boyutu bulunan birçok telefon vardır. Öncelikle nasıl bir ekrana sahip olmasını istediğinizi belirleyip buradan hareketle diğer özelliklerine geçmeniz daha kolay olacaktır.

Kamera

Teknolojinin gelişmesiyle telefonlarımıza da çok fazla özellik geldi. Bunlardan bir tanesi telefonların muhteşem kameraları tabi ki. Son zamanlarda çift kameralı telefon üretmek oldukça yaygın hale geldi. Eğer çok çok iyi kameralara sahip telefonunuz olsun istiyorsanız bunları tercih etmelisiniz. Ama kamera çok da önemli değil standart bir telefon olsun diyorsanız arka kamerası 12 MP veya 13 MP ön kamerası da 5 MP veya 8 MP olan telefonları tercih edebilirsiniz.

1enzjd.jpg

Batarya

Artık her işimizi telefonumuzla kolayca halledebiliyoruz. Bu sebeple telefonun bataryası ne kadar dayanıklı olursa o kadar uzun süre şarjı dayanır ve siz elinizde şarj aletinizle telefonunuzu şarj edecek priz aramak zorunda kalmazsınız. Gerçi bunlar için artık power bank mevcut ama yine de telefonun gün içinde şarjının bitmesi pek hoş bir durum değildir. Son dönemlerde üretilen telefonların ortalama bataryası 2500 mAh civarında oluyor. Fazla özelliği olmayan standart telefonlar için ideal bir bataryadır bu. Ancak sürekli telefonunuzu kullanmanız gerekiyorsa tavsiyem 3500 mAh ve üzerinde bir bataryaya sahip olan telefon seçmenizdir.

Dahili Hafıza

Hepimiz çektiğimiz fotoğrafların, dinlediğimiz müziklerin her zaman yanımızda olmasını istiyoruz. Bu yüzden hafızası ne kadar fazla olursa o kadar iyi olur diyoruz. Bu doğru bir yaklaşım ancak artık çoğu telefon micro SD ile hafızasını 128 GB ya da 256 GB’a kadar arttırabiliyor. Ortalama bir telefon ve ortalama bir kullanım için 32 GB dahili hafızaya sahip bir uygun yeterli olacaktır.

RAM

RAM dediğimiz şey aslında ön bellektir. Yani telefonunuzun çok çabuk ısınma sorunu, ekranlar arası geçiş yaparken donma sorunu varsa bu ön belleğinin düşük ya da yetersiz olduğu anlamına gelir. Özellikle mobil oyun oynayanlar 3 GB ve üzeri RAM’e sahip telefonları tercih etmelidirler. RAM ve işlemci ne kadar iyi olursa telefonun performansı da o kadar iyi olacaktır.

Önceliğiniz nasıl bir telefon istediğinize karar vermek olmalıdır. Özelliklerini aşağı yukarı kafanızda belirledikten sonra cimri.com sayesinde kolayca istediğiniz kategorilerde telefonları en uygun fiyata bulabilirsiniz.

 
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber