Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 27 Şubat 2017 - 14:28 Yorum: 0

Çeşme’de 50 sığınmacı yakalandı

Çocukları ve eşleri ile Almanya'ya gitmeyi hedefleyerek, Yunanistan'ın Sakız Adası'na kaçmaya çalışan 50 sığınmacı Çeşme açıklarında yakalandı.

Çeşme’de 50 sığınmacı yakalandı

Çocukları ve eşleri ile Almanya'ya gitmeyi hedefleyerek, Yunanistan'ın Sakız Adası'na kaçmaya çalışan 50 sığınmacı Çeşme açıklarında yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, gece 02.00 sıralarında devriye görevi yapan TCSG Yaşam Sahil Güvenlik gemisi, Çiftlik Mahallesi Altınkum Plajı açıklarında bir şişme bot belirledi. Şişme botu durduran ekipler, 22'si çocuk, 50 sığınmacıyı Sahil Güvenlik gemisine aldı. Sahil Güvenlik ekipleri, TCSG Yaşam gemisine aldıkları sığınmacılara battaniye, yiyecek ve içecek dağıtarak, acil ihtiyaçlarını karşıladı. 50 Suriye uyruklu sığınmacı, sabah 10.30 sıralarında Çeşme Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı Saget botuyla, Karaabdullah Burnu açıklarında demirleyen TCSG Yaşam Sahil Güvenlik gemisinden Çeşme İskelesi'ne taşındı. Saget botu, öncelikle 22 çocuğu ve kadınları Çeşme iskelesine getirdikten sonra, ikinci kez yaşam gemisine giderek Suriyeli erkek sığınmacıları iskeleye taşıdı.

Çeşme iskelesindeki çadıra alınan sığınmacılara, Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri tarafından yiyecek ve içecek dağıtıldı. Sığınmacıların üstünden çıkarılan can yeleklerine bağlı düdüklerin, sığınmacı çocuklar tarafından alınması dikkatleri çekerken, can yelekleri bir daha kullanılmaması için görevliler tarafından kesilerek imha edildi. Çeşme İskelesi'nde işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen Suriyeli sığınmacılar, Suriye'nin başkenti Şam'da oturduklarını, iç savaş nedeniyle Türkiye'ye geldiklerini, Yunanistan üzerinden Almanya'ya gitmek için umut yolculuğuna çıktıklarını anlattı. Sığınmacıların işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderileceği öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber