Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 15 Mayıs 2016 - 13:18 Yorum: 0

Çetin: “Gezi Adını Hazmedemeyenler Bize İftira Atma Peşinde”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, her hafta düzenlediği "Halk Günü" toplantısında, Gezi ve Sanat Parkı olarak düzenlenen bölgede, ağaç katliamı...

Çetin: “Gezi Adını Hazmedemeyenler Bize İftira Atma Peşinde”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, her hafta düzenlediği "Halk Günü" toplantısında, Gezi ve Sanat Parkı olarak düzenlenen bölgede, ağaç katliamı yapıldığı iddialarını yalanladı.

Güzelyalı Mahallesi'nde Haluk Levent Koruluğu olarak adlandırılan ve 2012 yılında dolgu çalışmaları başlatılan alanla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Soner Çetin, "Ellerine almışlar 2012 yılı ile 2016 yılı görüntülerini, ağaç katliamı yapıldığını iddia ediyorlar. 2013 yılı uydu görüntüleri ile 2016 karşılaştırıldığında ise bir tek ağaç kesimi yapılmadığı ortada. Çünkü, 2013'te, buradaki çalışmalar durmuş, biz göreve geldikten sonra yeniden başlatıldı. Ancak, buranın adının "Gezi" olarak düzenlenecek olması bunları rahatsız ediyor. Bu bölgede yapılan çalışmalar, geçmiş dönemde Sayın Yıldıray Arıkan tarafından başlatılmış, mahallelinin isteği üzerine yapılan doğru bir iştir. Bir süre çalışmalara ara verilmiş ve biz göreve geldiğimizde, bu çalışmalara yeniden başladık. O bölgedeki palmiye ağaçlarını başka yerlere taşıdık, çam ağaçlarının ise bir tanesine bile dokunmadık. Aksine, park alanının etrafını ağaçlandırdık. Fakat ismi "Gezi" olacak diye, geziye alerjisi olanlar, bizleri ağaç düşmanı ilan etmeye kalkıyorlar. Türkiye'nin geçmiş yıllarındaki uydu görüntüleri ile bugünkü görüntülerini karşılaştırdığınızda, kimlerin ağaç düşmanı, yeşil katliamcısı olduğunu görürsünüz" diye konuştu.

Bir televizyon kanalından, Gezi ve Sanat Parkı yapılacak alandaki ağaç kesilme iddiaları ile ilgili program teklifi geldiğini aktaran Başkan Çetin, "Programa katılacağımı ve hatta programa AKP il başkanı ve ilçe başkanını da davet etmelerini istedim. Buradan sizin huzurunuzda bu teklifimi yineliyorum. Hodri meydan. Gelin bu konuyu istediğiniz televizyon kanalında açık oturumda masaya yatıralım. Bakalım, gerçekler sizin anlattığınız gibi mi, yoksa bizim anlattığımız gibi mi? İşte onun kararını da kamuoyu versin" dedi.

"ORMAN MEMURLARI AĞAÇ KESİLMEDİĞİNİ TUTANAĞA GEÇMİŞ"

Güzelyalı Mahallesi'nde, uyuşturucu, alkol ve fuhuşçuların yatağı haline gelen bölgenin, mahallelinin isteği üzerine park haline getirme çalışması yürüttüklerini tekrarlayan Başkan Çetin, şöyle devam etti:

"Ama ne hikmettir ki, yandaş medya yayınladıktan sonra, o bölgeye gelmeyen hükümet yetkilisi kalmamış. Vatandaşı sorgulamışlar. Orası fuhuş yuvasıyken, alkoliklerin ve uyuşturucu müptelalarının yatağı iken niye sorgulamadınız. Emniyeti, istihbaratı oraya yığmışlar. Mahalle muhtarı da, sakinleri de gelen herkese ağızlarının payını vermiş. Hatta, Ankara'dan yapılan baskıyla bölgede ağaç kesimi yapılıp yapılmadığını inceleyen "Orman Muhafaza Memurları" da, "Bölgede, ağaç kesimi yapıldığına dair bulguya rastlanmadığı" yönünde tutanak imzalayarak, oradan ayrılmış. Orada, bir tek ağaç kesimi tespit etselerdi, o zaman sesleri kesilmezdi."

"SİVRİSİNEK VE YILAN YUVASIYDI"

Gezi ve Sanat Parkı yapılacak alanda, hem seçilmeden, hem de seçildikten sonra birçok kez inceleme yaptırdığını belirten Başkan Çetin, "Halk, bataklıkken kurutulan ve çalı çırpıdan oluşan alanda, yılanlardan geçilmediğini ve hergün korkuyla yaşadıklarını aktardılar. Ayrıca, eski bir bataklık olan bölge, sivrisineklerin üreme alanı haline gelmiş. Adana'da yaşanan sivrisinek sorunu, bu gibi yerlerin ıslah edilmemesi nedeniyle artmaktadır. Biz, Gezi ve Sanat Parkı projemizle, bu bölgedeki sorunların önüne geçtiğimiz gibi, Gezi eylemlerin sembolü olan 6 şehidimizi de anıtlarıyla bu parkta yaşatacağız. Kim ne derse desin, kim karşı çıkarsa çıksın, Gezi ve Sanat Parkı oraya yapılacak" şeklinde konuştu.

Çetin: “Gezi Adını Hazmedemeyenler Bize İftira Atma Peşinde”

Çetin: “Gezi Adını Hazmedemeyenler Bize İftira Atma Peşinde”

Çetin: “Gezi Adını Hazmedemeyenler Bize İftira Atma Peşinde”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber