Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 20 Mayıs 2017 - 13:43 Yorum: 0

Ceviz büyüklüğündeki dolu, bahçelere zarar verdi

Elazığ'da dün gece yağan fındık ve ceviz büyüklüğündeki dolu nedeniyle, bir çok meyve bahçesinde hasar oluştu.

Ceviz büyüklüğündeki dolu, bahçelere zarar verdi

Elazığ'da dün gece yağan fındık ve ceviz büyüklüğündeki dolu nedeniyle, bir çok meyve bahçesinde hasar oluştu. Çiftçiler, kayısı, badem ve erik gibi bir çok meyvenin ya yere döküldüğünü, yada dalında hasar oluştuğunu söyledi.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından önceden uyarılan şiddetli sağanak Elazığ genelinde, dolu ise merkez ve çok sayıda köyde etkili oldu. Kent merkezine fındık, bazı köylere ise ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Dolu nedeniyle meyve ağaçları da zarar gördü. Özellikle kayısı ve bademin yetiştiği merkez köylerde dolu nedeniyle meyvelerin bir kısmı yere dökülürken, bir kısmı ise dalında zarar gördü. Yaprakların parçalanıp, delindiği meyve ağaçları dikkat çekti.

Merkeze bağlı Arındık köyünde çiftçilikle uğraşan Mahmut Öztürk, dün gece köyde şiddetli dolu yağışı olduğunu ifade etti.

Meyvelerinin ve ekinlerin zarar gördüğünü aktaran Öztürk, dolunun çok büyük hasar verdiğini kaydetti.

Dolunun büyüklüğünün ceviz kadar olduğuna dikkat çeken Öztürk," Hatta çatılara düştüğü zaman biz taşla vuruyorlar zannettik. O şekilde şiddetli ses çıkarıyordu. Bazı komşuların arabalarına da zarar vermiş. Meyveleri hep parçaladı ve dibine döktü. Benim 2 tona yakın bademim olurdu. Şuan hepsi dibinde. Üzerinde bir şey kalmamış" dedi.

Yürekli köyü Muhtarı Hamdi Göral ise,"Köyümüzde dün yağan doluda meyve ağaçları çok büyük zarar gördü. Çevre köylerden de edindiğimiz bilgilere göre oralarda da hasarlar büyük. Büyüklüğü ceviz kadar olan dolu vardı. Yassı şeklinde yuvarlak dolulardı. Ağaçlardaki kayısıyı hem döktü hem de kırdı. Üste kalanlar da var ama onlarda zedelenmiş" diye bilgi verdi.

Tufan yaşandığını dile getiren başka bir çiftçi ise, " Biz dedik böyle giderse her şeyimiz telef olacak. Öyle yağdı ki evden dışarıya çıkamadık. Evdeki çocuklarda panikledi. Öyle bir dolu yağdı ki biz dedik çatılarımız evlerimiz yıkılacak sandık"diyerek yaşadıklarını anlattı.

Köyde dolu yağdı sırada ahırda hayvanlara baktığını anlatan Fatih Öztürk ise," Dolu o kadar şiddetliydi ki çatıya vurmasıyla hayvanlar panikleyerek zincirleri kopardı. Ekili alanlarda ve ağaçlar da zararımız büyük. Köylülerin bir çoğu tarım kredilere ve bankalar borçlu. Borçların ertelenmesi için yetkilerden bir yardım istiyoruz"diyerek talepte bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber