Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 24 Mayıs 2018 - 11:33 Yorum: 0

Cevizci Scientix büyükelçisi seçildi

Brüksel merkezli 30 ülkenin Milli Eğitim Bakanlığından oluşan Avrupa Okul Ağı tarafından Muğla Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Bekir Cevizci Scientix...

Cevizci Scientix büyükelçisi seçildi

Brüksel merkezli 30 ülkenin Milli Eğitim Bakanlığından oluşan Avrupa Okul Ağı tarafından Muğla Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Bekir Cevizci Scientix Bilim Büyükelçisi olarak seçildi.

İki ay süren eğitim ve sınavların ardından böyle bir görev almanın kendisi için gurur verici olduğunu belirten Muğla Bilsem Müdürü Bekir Cevizci, "Ülkemizde özellikle de Muğla'mızda STEM eğitimini yaygınlaştırmak, proje kapsamında Avrupa Birliği ülkeleri tarafından üretilen materyalleri ve yöntemleri öğretmenlerimize ve öğrencilerimize aktarmak istiyorum. Tamamen gönüllü olarak yapacağım bir çalışma. Eğitim sistemimiz imkanlar açısından iyi bir durumda. İçerik olarak da yeni öğretim yöntemlerine adapte olup, bu alanda üretime başladığımız takdirde eğitimde Türkiye Çağı'nı başlatabiliriz" dedi.

SCİENTİX NEDİR?

Scientix, STEM (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) eğitimi veren öğretmenleri, eğitim araştırmacılarını, eğitim politikalarını belirleyicileri ve akademisyenleri Avrupa çapında işbirliğine teşvik etmek ve desteklemek amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından 2009 yılında kurulmuştur. Brüksel merkezli 30 ülkenin eğitim bakanlığından oluşan Avrupa Okul Ağı(Schoolnet) tarafından koordine edilmektedir. Scientix Projesi Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından da desteklenmekte ve bu alanda birçok eğitim düzenlenmektedir.

Cevizci Scientix büyükelçisi seçildi

Cevizci Scientix büyükelçisi seçildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber