Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Ekim 2016 - 18:13 Yorum: 0

Cevizdere ıslah ediliyor

Bu çerçevede batıdan başlamak suretiyle Cüri ve Tabakhane Derelerinin ıslah çalışmalarının ardından Cevizdere Irmağı'nın ıslah çalışmaları içinde...

Cevizdere ıslah ediliyor

Ünye'de dere ıslah çalışmaları hızla ilerliyor.

Bu çerçevede batıdan başlamak suretiyle Cüri ve Tabakhane Derelerinin ıslah çalışmalarının ardından Cevizdere Irmağı'nın ıslah çalışmaları içinde DSİ ile mutabakata varıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Ünye'de ıslahı yapılmamış olan şu an bir tek Cevizdere Irmağı kalmıştı. Cüri Deresi'nde 8 kilometrelik hatta 4 milyon liralık, Tabakhane'de ise 12 milyon liralık bir yatırım devam ediyor. Cevizdere Irmağı'nda ise en az 6-7 milyon liralık ve 10 kilometrelik bir hattın 4 kilometresi ile ilgili yatırım için 2017 yılı yatırım programına alınması ile ilgili DSİ Bölge Müdürümüzle mutabakata vardık. Böylece Cevizdere Irmağı'nın da ıslahını gerçekleştirmiş olacağız. Yani bir dakika bile durmak bilmeyen bir ekibimiz var" dedi.

Ünye'de modern şehircilik anlayışı çerçevesinde projelerin hızla hayata geçtiğini vurgulayan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, şöyle konuştu: "Ünye'de değişim ve dönüşüme Ünyeli hemşehrilerimiz öncülük etmeye devam ediyorlar. Bunlardan ilki 35 esnafımızın tahliyesi suretiyle belediye kültür sarayının yıkılmasıydı. İkincisi belediye hizmet binamızın altındaki tahliyelerdi. Üçüncüsü rüzgarlı sokakta bulunan esnafımızın tahliyesiydi. Bir diğer ayağımızda 1,5 ay sonra pazar yerinin boşaltılması olacak. Pazar yerinde de 24 dönümlük bir alanın kentsel dönüşümünü böylece gerçekleştirmiş olacağız. Yine ilçemizde bulunan ve dağınık olarak ticari faaliyetlerini sürdüren oto galericileri bir noktaya taşımakla ilgili Ünye oto galericiler sitesini hayata geçiriyoruz. Bu projenin de 1,5 ay sonra ihale sürecini gerçekleştirmiş olacağız. 44 tane oto galeri esnafımızı yeni oto galericiler sitesine taşımış olacağız. Gördüğünüz gibi Ünye hızla değişim ve dönüşüm geçiriyor. Bu çerçevede bu değişime ayak uyduran ve bizlere yardımcı olan hemşehrilerimize ve yanımızda duran sivil toplum kuruluşlarımıza, odalarımıza, muhtarlarımıza ve ekibimize bir kez daha teşekkür ediyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber