Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 10:48 Yorum: 0

Çevre Çiçekleri Geri Dönüşüm Tornetleriyle Yarıştı

Geleneksel çocuk oyunlarını genç nesle tanıtmak isteyen Keçiören Belediyesi, Çevre Çiçekleri'nin katılımıyla Tornet Yarışı düzenledi.

Çevre Çiçekleri Geri Dönüşüm Tornetleriyle Yarıştı

Geleneksel çocuk oyunlarını genç nesle tanıtmak isteyen Keçiören Belediyesi, Çevre Çiçekleri'nin katılımıyla Tornet Yarışı düzenledi. Geri dönüşüm malzemelerinden yapılan tornetlerin yarıştığı yarışmada, büyükler de tornete binerek çocukluklarına döndüler.

Yarışmaya Keçiören Belediyesi'nin örnek çevre hareketi Çevre Çiçekleri'ne üye 100 çocuk katıldı. Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nin önünde yapılan yarışmayı AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil ve AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan da izledi. Yarışma öncesi Aydın Ünal, Mustafa Ak ve Zafer Çoktan da yokuş aşağı tornete binerek çocukluk anılarını yad ettiler. Büyükler arasındaki bu yarışın galibi Mustafa Ak olurken, daha sonra üçlü çocuklar arasındaki tornet yarışının startını verdiler. Çocukların şen kahkahalarına sahne olan eğlenceli yarışta birinciliği Hacı Sabancı Ortaokulu, ikinciliği Cemal Gürsel Ortaokulu ve üçüncülüğü Yunus Emre Ortaokulu kazandı. Birinci okula plaket ve madalyalarını Aydın Ünal, ikinci okula Başkan Ak, üçüncü okula ise Zafer Çoktan verdi.

35 yıl önce çocukluğunda oynadığı oyunu tekrar oynamanın mutluluğunu yaşadığını belirten AK Parti Milletvekili Ünal, "Biz çocukluğumuzda birlik ve beraberlik içerisinde oyun oynardık. Çocukken tornet oynadığımız arkadaşlarla dostluklarımız hala devam ediyor. Bizler bilgisayar ve televizyon başında çocukluğumuzu geçirmedik. Bir nostalji amacıyla değil çocuklarımızın sokaklarda güvenli oynayabilmesi için bu etkinliği düzenleyen Mustafa Ak'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZIN OYUN ALANLARI DARALIYOR"

Belediye Başkanı Mustafa Ak da, unutulmaya yüz tutan geleneksel çocuk oyunlarını canlandırmak ve çocukları sokağın kötü etkilerinden korumak amacıyla sembolik bir yarış düzenlediklerini ifade ederek, "Yıllar sonra çocukluğumuza döndük. Betonlaşan şehirlerde çocuklarımızın oyun alanları maalesef daralıyor. Çocuklarımızın kendi imkanları doğrultusunda oyun oynamaları için belediye olarak biz bu tornetleri yaptık. Kartaltepe Kent Ormanı'nda da çocuklarımızın tornetle kaymaları için parkur inşa ettik. Böylece çocuklarımız enerjilerini güzel oyunlarla boşaltacaklar. Keçiören'de her yıl bu etkinliği yapmayı planlıyoruz" dedi.

Etkinliğin sonunda Başkan Ak, Aydın Ünal'a katılımından dolayı bir plaket takdim etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber