Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 17 Ocak 2018 - 15:58 Yorum: 0

Çevre dostu gezici halk masası hizmete açıldı

Balıkesir'in Edremit ilçeside Avrupa Birliği'nin "Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı" finansman desteğiyle...

Çevre dostu gezici halk masası hizmete açıldı

Balıkesir'in Edremit ilçeside Avrupa Birliği'nin "Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı" finansman desteğiyle Edremit Belediyesi ve Tüketici Hakları Derneği'nin birlikte yürüttüğü "Şehirlerde co2 salımını azaltmak amacıyla, enerji kullanımında tüketici farkındalığı ve sorumluluğu" projesi kapsamında, enerjisini güneşten alan "Gezici Halk Masası" hizmete sunuldu.

Belediye Başkanı Kamil Saka, Başkan Yardımcıları Fatma Özgirgin, Mehmet Ertaş, Metin Tunçer, Meclis Üyeleri Şengül Sönmez, Bayram Kayahan, Fahri Yaşar, Hilkat Parıltan, Ali Yılmaz Diker, Coşkun Taşkın, CHP Eski Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, daire müdürleri, basın mensupları ve vatandaşların katılımıyla "Gezici Halk Masası"nın açılışı ve tanıtımı Edremit Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Daha önceleri atıl durumda olan ve Edremit Belediyesi tarafından iç dizayn ve giydirme çalışması tamamlanan otobüs belirlenen program dahilinde Edremit'in 47 mahallesinde hizmet verecek. Otobüste Türkiye'de bir ilk olan yazı işleri evrak kabul ve takip hizmeti verilirken, vatandaşlar istek ve şikayetlerini de buradan belediyeye iletebilecekler. "Gezici Halk Masası" görevlilerinin kullanacağı bilgisayar, yazıcı vb. teknolojik cihazlar ise proje kapsamında finanse edilen ve tamamıyla yerli üretim olan fotovoltaik panel sistemi sayesinde gün boyu enerjisini güneşten alacak. Daha hızlı hizmet verebilmek için her zaman çözüm odaklı çalıştıklarını belirten Başkan Saka "Vatandaşlarımız "Gezici Halk Masası" sayesinde belediyemize daha hızlı ulaşabilecek. Sosyal belediyecilik anlayışı ve aradaki mesafeleri kaldırmak düşüncesiyle hazırladığımız bu çalışmanın Edremit'imize ve Edremitlilere hayırlı olmasını diliyorum. Çevreye daha duyarlı bir Edremit için yerli teknoloji ile temiz enerji üretimine ve bilinçli tüketime katkı sağlama doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Çevre dostu gezici halk masası hizmete açıldı

Çevre dostu gezici halk masası hizmete açıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber