Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 27 Haziran 2016 - 18:03 Yorum: 0

Çevre Dostu Tesise Mebran Tabaka

Edirne'de 60 yıllık vahşi depolamaya son verecek olan "Edirne Katı Atık Düzenleme ve Bertaraf Tesisleri"nin inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı.

Çevre Dostu Tesise Mebran Tabaka

Edirne'de 60 yıllık vahşi depolamaya son verecek olan "Edirne Katı Atık Düzenleme ve Bertaraf Tesisleri"nin inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne merkez ile ilçe belediyelerin ve köylerinin çöplerinin bertaraf edileceği çevre dostu tesise çöp suyunun sızıntılarının önleneceği mebran tabakasının döşenmeye başladığını söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığını yürüttüğü, Edirne Katı Atık Yönetim Birliği tarafından yapımı sürdürülen "Edirne Katı Atık Düzenleme ve Bertaraf Tesisleri" inşaatında çalışmalar sona yaklaştı. Hıdırağa mevkiinde yapımı süren tesiste geçen bir yıllık zaman içerisinde kantar binası, idari bina, ambalaj ayrıştırma binası, atölye binası, kompost tesisi, su depoları binalarının yapımı tamamlandı. 160 dönümlük alanı kaplayan tesiste şu anda, çöplerin toplanacağı 20 bin metrekare tabanı olan, tamamı 40 bin metrekare olacak 1. lot merkezinin mebran döşeme işi başlatıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tesiste şu ana kadar yüzde 90'lık yapım aşamasının tamamlandığını, çalışmaların kısa sürede tamamlanarak tesisin hizmete girmesinin planlandığını söyledi. Tesiste şu anda çöp suyu sızıntısının toprağa ve yer altı sularına akmasını engelleyecek mebran kaplama işinin devam ettiğini belirten Gürkan, "Depolama 3 ayrı lotluk bir alanda yapılacak. Şu anda 1. Lot'ta tabana kil kaplama işini tamamladık, şimdi de mebran kaplama işini başlattık. Mebran çalışması, bu alanda toplanacak çöplerin su sızıntılarının toprağa ve yeraltı sularına karışmasını engelleyecek bir metot. Mebran kaplama çalışması kısa süre içinde bitecek, ardından çöp suyu sızıntısının toplanmasını sağlayacak drenaj boruları döşenecek ve en sonunda da bu katmanların üzeri dere çakılı ile kaplanacak. Böylece ilk toplama alanımız faaliyete hazır hale gelecek. Kademe kademe diğer alanları da tamamlayarak faaliyete alacağız" diye konuştu.

İlk etap mebran çalışmasının ardından tesiste çevre ve yol düzenleme çalışmalarına başlanacağını kaydeden Belediye Başkanı Recep Gürkan, 1. lot depolama alanının tabanının 20 bin metrekare, kavisli üst yapısıyla tüm alanın 40 bin metrekare olduğunu da kaydetti. Gürkan, "Edirne Katı Atık Yönetimi Birliği üyesi Edirne, Havsa, Süloğlu, Lalapaşa İlçeleri ve bunlara bağlı köyleriyle beraber, kısa bir süre sonra yıllardır çözüme kavuşturulmayan vahşi depolama alanındaki bu çöplerden kurtulmuş olacağız. Ortak kurduğumuz bu tesis Türkiye'de bir ilk olacak. Köylerimizdeki çöpler de bu tesiste bertaraf edilecek. Edirne Belediyesi olarak sadece merkezde değil çevre ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın da en büyük sorununa çözüm bulmuş olacağız. Bizler, Edirne'yi sadece kent merkezi olarak değil bir bütün olarak düşünüyoruz ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber