Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Temmuz 2014 - 10:58 Yorum: 0

Çevre ve Ormancılık Bakanı Eroğlu, Bartın'a gelecek

BARTIN (AA) - AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, Çevre ve Ormancılık Bakanı Veysel Eroğlu'nun, 9 Temmuz Çarşamba günü Bartın'a geleceğini bildirdi.Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada,...

Çevre ve Ormancılık Bakanı Eroğlu, Bartın'a gelecek

BARTIN (AA) - AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, Çevre ve Ormancılık Bakanı Veysel Eroğlu'nun, 9 Temmuz Çarşamba günü Bartın'a geleceğini bildirdi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte çeşitli ziyaretlerde bulunacak Bakan Eroğlu'nun, Kozcağız Barajı ve Kışla Sel Kapanı'nın ikmal inşaatlarının temel atma törenine katılacağını belirtti.

Kentin, baraj sayesinde taşkınlardan korunmasının amaçlandığını vurgulayan Arslan, şöyle konuştu:

"Barajla ayrıca 34 bin 780 dekar zirai araziyi sulanacak. Bartın ve Amasra ilçesiyle Kozcağız beldesinin içme suyunu temin edeceğiz. Yine Kozcağız beldesindeki Kışla Sel Kapanı projesiyle Bartın havzasında ve özellikle Bartın şehrinde oluşacak taşkınlar, kontrol altına alınacak ve taşkın zararları en aza indirilecektir. Yine yapımı devam eden Kirazlı Köprü Barajı'nda depolanacak 66 milyon metreküp suyla, 21 bin 130 dekar araziyi sulayacağız. Ayrıca Bartın şehir merkezi ve 6 bin 700 dekar alanı taşkınlardan koruyacağız. Barajda kuracağımız HES ünitesiyle, yılda 41 milyon kilowatt saat enerji üreteceğiz."

Arslan, Bakan Eroğlu'nun, Kozcağız Belediyesinin iftar programına da katılacağını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber