Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 23 Temmuz 2014 - 19:13 Yorum: 0

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce:

"Hatırlarsanız arada bir yazıyorlardı, 'zaten dünya seni çizdi' diye. Bizi çizsinler biz yeter ki Filistin'in yanında olalım, bizi çizsinler biz yeter ki bu milletin yanında olalım. Amerika'sı çizmiş, İsrail'i çizmiş, bunlar bize vız gelir. Biz milletin y

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce:

ÇORUM (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Hatırlarsanız arada bir yazıyorlardı, 'zaten dünya seni çizdi' diye. Bizi çizsinler, biz yeter ki Filistin'in yanında olalım, bizi çizsinler, biz yeter ki bu milletin yanında olalım. Amerika'sı çizmiş, İsrail'i çizmiş, bunlar bize vız gelir. Biz milletin yanındayız, millet bizi çizmesin o yeterli" dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Çorum'a gelen Bakan Güllüce, İskilip Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediyenin önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap eden Güllüce, İskilip'in sahip olduğu tarihi ve kültürel değerler ile önemli bir ilçe olduğunu söyledi.

Konuşmasında İsrail'in Gazze saldırılarına değinen Güllüce, saldırıları kınadığını belirtti. "Filistin ile ilgili söyleyecek o kadar çok şey var ki" diye konuşan Güllüce, şöyle devam etti:

"Aziz mübarek günde, çocukların vücudunda 20-30 tane çivi bombasının olduğu, kadınların karnındaki çocuklara ateş edildiği bir dünya var. Zalimler dünyası oluşmuş. Utanmadan Amerika'sı, Almanya'sı, Fransa'sı, 700'ü bulan Filistinli müslüman için değil, onun (İsrail) ölülerine baş sağlığı diliyor. Dünyada bunlara karşı çıkan, dünyayı örgütleyen, dünyaya bu haksızlığın karşısında dur diyen birileri lazım. Hiç kimsenin bugüne kadar söyleyemediği 'Birleşmiş Milletlerde, 200 devlete karşı 5 devlet ya 'hayır' diyor ya da 'evet' diyor. Böyle adalet olur mu? 5 mi büyük, 200 mü büyük' diyen bir başbakanımıza, bir yiğit başbakanımıza sahibiz."

Başbakan Erdoğan'ın, her zaman mağdurun yanında olduğunu ve bu yüzden zaman zaman eleştirildiğini ifade eden Güllüce, "Hatırlarsanız arada bir yazıyorlardı, 'zaten dünya seni çizdi' diye. Bizi çizsinler biz yeter ki Filistin'in yanında olalım, bizi çizsinler biz yeter ki bu milletin yanında olalım. Amerika'sı çizmiş, İsrail'i çizmiş, bunlar bize vız gelir. Biz milletin yanındayız, millet bizi çizmesin o yeterli" diye konuştu.

- "Bu dünyaya 'one minute' diyecek bir yiğit lazım"

Başbakan Erdoğan'ın, yapı olarak insanlığın yanında yer aldığını vurgulayan Bakan Güllüce, şöyle konuştu:

"Bu dünyaya 'one minute' diyecek bir yiğit lazım. Dünyada insanlığın hakkını, hukukunu koruyan bir güç gerekiyor, iki bakımdan. Birincisi sayın başbakan yapı olarak bu yapıda, ikincisi de Türkiye'yi 10-12 senede nereye getirdi? Türkiye 12 sene evvel dünyayı konuşacak durumda değil, kendi memurunun maaşını verecek durumunu düşünüyordu. Bırakın Suriye'nin dünyasını, Afrika'nın problemini, Mısır'ın problemini, Birleşmiş Milletleri, katil İsrail'i lanetlemeyi, memurun maaşını nasıl veririm hesabında olan bir Türkiye'deydik."

Türkiye'nin AK Parti iktidarları döneminde büyük bir yol kat ettiğini dile getiren Güllüce, şunları kaydetti:

"Ben 2001'de İstanbul Tuzla'da belediye başkanıydım. Yüzlerce fabrika kapandı. Kadınlar önümüze gelir, 'açız başkanım, namusumuzdan korkuyoruz' deyip ağlarlardı. Bir belediye olarak bu kişilerin hepsine yardım etmeye gücümüz yetmezdi. 2001'deydi bunlar. Gökten altın mı yağdı, yerden altın madenleri mi fışkırdı, ne oldu kardeşim? Ne oldu da bugün tank yapan bir ülke olduk, ne oldu da bugün helikopter yapan bir ülke olduk, ne oldu da bugün, Cuma günü açılışı yapılacak hızlı trene sahip olan, dünyada birkaç ülkeden biri olduk, ne oldu da bugün herhangi bir vatandaşın uçağa bineceği kadar uçak havaalanlarımız olabildi, ne oldu da bugün her şehrimizde üniversite oldu? Ne oldu biliyor musunuz? Aklı başında, milletiyle beraber olan bir başbakan ve onun ekibi geldi, 'işi, gücü millet' dedi, 'bu millete daha nasıl hizmet edebilirim' diye çabaladı, rabbim de yardımcı oldu. Dualarınız sayesinde de bugün Türkiye dünyada yıldızı parlayan, en hızlı kalkınan birkaç ülkeden birisi. Dünya inşaat sektöründe ikinci olmuşuz düşünebiliyor musunuz? 15, 20, 30 milyar ihracattan 150-160 milyar ihracat yapan bir ülke olmuşuz. 500 milyar ihracatı hedefleyen bir ülke olmuşuz."

Afrika'daki birçok ülkenin, kalkınma konusunda Türkiye'den yardım istediğini belirten Güllüce, "Afrika'da bütün ülkeler, bakanlıklarımıza gelip, 'bize ağabeylik yapın' diyorlar. Avrupa'daki bazı ülkeler, 'bu mucizeyi nasıl gerçekleştirdiniz?' diyor. Polonya Çevre Şehircilik Bakanı bana Nayrobi'de, 'nasıl beceriyorsunuz bunu ne yapıyorsunuz?' diye soruyor. Şimdi biz ona nasıl diyelim ki 'kardeşim biz biraz iman gücü, biraz milletin duası, biraz da alnımızın teri' Bu üçünü birden söyleyemiyorsunuz. Çünkü onu anlama durumu söz konusu değil" ifadelerini kullandı. 

- Cumhurbaşkanı seçimleri

"Tüm bunlardan dolayı 10 Ağustos'ta bir şeye dikkat edin. Dünya bir adamı istemiyor, bir yerler bir adamı istemiyor" diye konuşan Güllüce, şöyle devam etti:

"Büyük bir alimin bir benzetişi var. Diyor ki, 'savaştasın, karanlıkta yolunu kaybettin, yani birliğini kaybettin. Düşman askerleri burada bir tarafa doğru top atışı yapıyorlar. Nereye gidersin? Akıllı adam diyor ki, 'düşman nereyi bombalıyorsa oraya gidersin. Çünkü senin birliğin oradadır' Şimdi biz de şöyle düşüneceğiz, bu İsrail en fazla kime düşman? Bu Fransa, Türkiye'de cumhurbaşkanı olarak en fazla kimi istemiyor? Bu Amerika, Türkiye'de cumhurbaşkanı olarak kim olmasın istiyor? İşte kimi istemiyorlarsa biz onu isteyeceğiz. O da Recep Tayyip Erdoğan." 

- İskilipli Atıf Hoca'nın mezarını ziyaret etti

Konuşmasının ardından Belediye Başkanı Recep Çatma ile görüşen Bakan Güllüce, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra esnafı ziyaret eden Bakan Güllüce, İskilipli Atıf Hoca'nın Anıt Mezarı'nı da ziyaret etti.

İskilipli Atıf Hoca'nın kabri başında dua eden Güllüce'ye, Atıf Hoca'nın idam edilmesi ve anıt mezarın yapımıyla ilgili AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu bilgi verdi. 

Bakan Güllüce'ye Vali Sabri Başköy, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan da eşlik etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber