Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 26 Temmuz 2014 - 22:18 Yorum: 0

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce:

"Dünyanın en büyük havaalanını yapıyoruz. Bununla göğsümüzü nasıl kabartmayız. İşte diyoruz ki bu trend, bu hız devam etsin. Bu istikrar devam etsin diyoruz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce:

YALOVA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Dünyanın en büyük havaalanını yapıyoruz. Bununla göğsümüzü nasıl kabartmayız. İşte diyoruz ki bu trend, bu hız devam etsin. Bu istikrar devam etsin diyoruz" dedi.

Güllüce, Altınova ilçe Belediyesi tarafından Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, dünyanın en hızlı kalkınan ülkelerinden biri olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin, inşaat sektöründe ikinci olduğunu belirten Güllüce, "Çevre Bakanlığının, son birkaç yıllık AK Parti'nin çalışmalarıyla en temiz plajı, denizi olan üçüncü ülke, Türkiye. Bunları çoğaltabilirim" diye konuştu.

Güllüce, Türkiye'nin 12 yıl önce zor koşullar içinde bulunduğuna değindi.

Ülkede özellikle ekonomik durumun çok kötü olduğunu vurgulayan Güllüce, şöyle devam etti:

"Bütün sanayi çökmüş, iş adamları dükkanlarını, fabrikalarını kapatmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hükümeti 1 milyar dolar para bulamıyor. Memuruna maaş ödeyecek. Deprem paralarını ödüyor, o da yetmiyor. Kredi vermiyorlar, 1 milyar dolar kredi bulamıyor Türkiye Cumhuriyeti Devleti. IMF dedi ki 'Bir dakika. Harcamalarını kontrol altında tutarım, sonra düşünürüm.' Cottarelli diye bir adam, Türkiye'yi, bizim bütçemizi, paramızı, gelir gider yoğunluğumuzu kontrol ediyordu. 1 milyar para bulamayan bir Türkiye'den, her bir ile en az 6-7 milyar para harcayan bir Türkiye olmuşuz. Savunma sanayimizi kendimiz yapıyoruz artık. Kendi helikopterimizi, hücumbotlarımızı, tankımızı yapıyoruz. Bir hızlı trenimizi açtık. Bu ne güzel Türkiye'dir. Hizmetlerimizin ve Türkiyemizin önü hiç kesilmesin diyoruz. Türkiye'nin bu kalkınma hızı hiç kesilmesin, hiç aksamasın diyorum. Hangi partili olursak, hangi zihniyete olursak, kim buna 'hayır' der ki? Bakın, göğsümüzü gere gere söylüyoruz. Dünyanın en büyük havaalanını yapıyoruz. Bununla göğsümüzü nasıl kabartmayız. İşte diyoruz ki bu trend, bu hız devam etsin. Bu istikrar devam etsin diyoruz."

Cumhurbaşkanı seçimini hatırlatan Güllüce, bu yarıştan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın galip çıkacağını söyledi.

Erdoğan'ın yüzde kaç oy alacağı konusunda net bir şey diyemeyeceğini anlatan Güllüce, "Birinci turda olduğundan eminim. 10 Ağustos'ta televizyonları açacağız, şöyle bir haber dinleyeceğiz; 'İlk defa halkın kendi elleriyle yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde, Recep Tayyip Erdoğan, çok büyük farkla cumhurbaşkanı seçilmiştir. Bu haberi dinleyeceğiz o gün" ifadesini kullandı.

Daha sonra Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Güllüce'ye bir tablo hediye etti.

İftara, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ile partililer katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber