Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 25 Ekim 2014 - 11:33 Yorum: 0

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Elazığ'da

Bakan Güllüce:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Elazığ'da

ELAZIĞ (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ''Türkiye düne kadar, patates, soğan, sarımsak, kuru üzüm ve incir satıyordu. Şimdi helikopter satıyor'' dedi.

Memur-Sen TOKİ 2. Etap'ta 1054 konutun anahtar teslim törenine katılmak için Elazığ'a gelen Güllüce, ilk olarak Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Burada basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Güllüce, yapılan kalkınma hamleleri ile son 10-12 yılda Türkiye'nin her yerinde gelişme ve kalkınmanın devam ettiğini dile getirdi.

Kalkınmayla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait verilerden bahseden Güllüce, şunları kaydetti:

''Dün Çevre Yönetimi Genel Müdürü geldi ve bana 'Sayın bakan, 1 Ocak 2014'ten bugüne kadar, verdiğimiz ÇED raporu yani yatırım yapacakların miktarı ne kadar biliyor musunuz?' dedi. Dedim 'bilmiyorum, toplamam mümkün değil.' 1 Ocak'tan düne kadar imzaladığımız yatırım ÇED raporu 90 katrilyon. Daha bizim önümüzde Kasım ve Aralık ayları var. Herhalde 100 katrilyonu bulacağız. Bu yatırım Türkiye'nin ne kadar geliştiğini, kalkındığını göstermekte olan önemli bir rakam. Türkiye düne kadar, patates, soğan, sarımsak satıyordu, kuru üzüm, incir satıyordu. Şimdi helikopter satıyor.''

Bu durumun bazı rahatsızlıklar doğurduğunu söyleyen Güllüce, ''Tabii bu hal bazı rahatsızlıklar da oluşturuyor, bir yerleri kıskandırıyor. Türkiye artık dünyanın en büyük havaalanını yapan bir ülke haline geldi. O yüzden Türkiye üzerinde fırıldak ve fesatlık hadiseleri yapılmaya çalışılıyor. Ama Türkiye'nin Anadolu kimyası taşıyan her vatandaşı birlik ve beraberliği sağlayarak bu hızı devam ettirecektir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber